Onder meer door gezamenlijk sporten ontwikkelen de deelnemers zich op sociaal en persoonlijk vlak (foto: pr).
Onder meer door gezamenlijk sporten ontwikkelen de deelnemers zich op sociaal en persoonlijk vlak (foto: pr).

Social Fit Work: sport als middel

Actueel 348 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De gemeente heeft Sport en Welzijn (SenW) gevraagd meer plekken beschikbaar te stellen voor het project Social Fit Work. Zo kunnen nog meer inwoners via sport hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Het traject is het afgelopen jaar al succesvol doorlopen door jongvolwassenen tussen de 18 en 27 jaar. Vanaf nu is Social Fit Work ook voor een breder publiek toegankelijk.

Voor Social Fit Work zet een divers team van trainers en coaches met verschillende achtergronden en kwaliteiten workshops, trainingsmethoden en werkvormen in om de deelnemers in beweging te krijgen. Zij worden uitgedaagd op fysiek, sociaal en mentaal niveau. Persoonlijke begeleiding versnelt het proces van het vinden van gepast werk of een opleiding.

Niet alleen op maatschappelijk niveau maken de deelnemers stappen, ook hun levensstijl krijgt een positieve en gezonde boost. Door de dynamiek van de groep, uitdagingen in het onderzoeken van ander gedrag, het uitproberen van nieuwe strategieën en oefenen met tips ontwikkelen de deelnemers zich op sociaal en persoonlijk vlak. De deelnemers worden onder begeleiding van trainers Maartje Drabbe (SenW) en Remco Kramer (W2Suc6) twee ochtenden per week uitgedaagd. Drabbe en Kramer zijn de vaste gezichten van Social Fit Work, maar er staan ook trainingen van ervaren co-trainers op het programma, zoals een kickbokskampioen en een voetbal-, bootcamp- en honkbaltrainer.

Deelnemers aan Social Fit Work zijn zeer enthousiast over het traject. Een van hen vertelt: "Het sporten in de groep heeft me geholpen om minder angstig te zijn. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst. Na de zomervakantie start ik met een opleiding en ga ik weer volledig deelnemen aan het arbeidsproces". Social Fit Work is er voor iedereen die graag stappen wil maken richting een mooie toekomst. Ben je voortijdig van school gegaan of heb je een bijstandsuitkering en wil je in een gezellige groep werken aan je conditie en vaardigheden? Neem dan contact op met Maartje Drabbe via maartje.drabbe@senw-lv.nl of bel/app 06-280 577 03.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant