Maria Kroon maakte in de stijl van Rembrandt een portret van haar schildersmaatje Riet Luckel (foto: pr).
Maria Kroon maakte in de stijl van Rembrandt een portret van haar schildersmaatje Riet Luckel (foto: pr).

'Leidschendams' schilderij deze zomer in Rijksmuseum

Actueel 1.183 keer gelezen

Leidschendam - Maria Kroon uit Leidschendam is helemaal in de wolken. Haar schilderij geïnspireerd op het werk van Rembrandt, is geselecteerd voor de tentoonstelling 'Lang Leve Rembrandt' in het Rijksmuseum.

Het is dit jaar 350 jaar geleden dat de grote kunstenaar Rembrandt werd geboren. Ter gelegenheid van zijn verjaardag op 15 juli heeft het Rijksmuseum een tentoonstelling georganiseerd van werk van hedendaagse kunstenaars die geïnspireerd zijn door zijn werk. Er werden bijna 8500 kunstwerken ingestuurd, na een selectie mochten 600 kunstenaars hun werk naar het Rijksmuseum brengen voor de finaleronde. Maria Kroon werd daarbij gefilmd door het NOS journaal en was 's avonds in het journaal te zien.

Nadat de jury alles had beoordeeld, bleek dat haar schilderij van 15 juli tot 15 september echt te zien zal zijn in het Rijksmuseum. Een groot aantal kunstenaars uit binnen- en buitenland schilderden hun geliefde, hun kind, hun vader of moeder, een vriend of zichzelf. Met 90 verschillende versies van de Nachtwacht, 260 kinderkunstwerken en 118 portretten wordt de creativiteit van alle kunstenaars straks in de tentoonstelling duidelijk zichtbaar.

Maria maakte in de stijl van Rembrandt een portret van haar schildersmaatje Riet Luckel. Zij schildert bij Hélène Doornebal in de Blauwe Tram in Leidschendam en volgde eerder een masterclass bij Guus Zuiderwijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant