Maarliefst 26 jaar was De Regt leerkracht op diverse scholen in Voorburg: de Ireneschool, de Julianaschool en De Driemaster.
Maarliefst 26 jaar was De Regt leerkracht op diverse scholen in Voorburg: de Ireneschool, de Julianaschool en De Driemaster.

Onderwijzer Cock de Regt neemt afscheid na 44 jaar

Actueel 1.273 keer gelezen

Voorburg/Nootdorp - Cock de Regt, leerkracht aan Octant Kindcentrum Regenboog in Nootdorp, is eind mei 65 jaar geworden en gaat er na dit schooljaar mee stoppen. Na 44 jaar voor de klas staan vindt de in Zoetermeer wonende Cock het wel mooi geweest.

Liefst 26 jaar was hij leerkracht op diverse scholen in Voorburg: de Ireneschool, de Julianaschool en De Driemaster. Daarna was hij 18 jaar werkzaam bij De Regenboog in Nootdorp.

Natuurlijk gaat hij de kinderen, de collega's en ook de ouders missen, maar aan bepaalde onderdelen van het onderwijs zal hij terugdenken als aan kiespijn, zoals de niet te remmen administratiedruk in het huidige onderwijs. "Ik zeg niet dat alle registratie nutteloos is, maar het is doorgeschoten. Er zou best weer wat meer waardering mogen zijn voor het vakmanschap en het ambacht van de leerkracht."

Wat de school allemaal gaat doen om Cock uit te wuiven, is voor hem nog een verrassing. Ongetwijfeld wordt een heel programma samengesteld. Zeker is dat iedereen de gelegenheid krijgt om hem gedag te zeggen. Dat kan tijdens een afscheidsreceptie op woensdag 17 juli van 17:00 tot 19:00 uur bij De Regenboog in de Koningin Julianastraat 1 in Nootdorp. Cock hoopt dan ook een aantal Voorburgers te mogen begroeten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant