Impressie van de hoge torens die men wil bouwen in het Haagse Bezuidenhout tegen Voorburg aan (illustratie: AnnA).
Impressie van de hoge torens die men wil bouwen in het Haagse Bezuidenhout tegen Voorburg aan (illustratie: AnnA).

Drukke bijeenkomst over Haagse bouwplannen op locatie SoZa

Actueel 645 keer gelezen

Voorburg/Den Haag - De bijeenkomst in het SoZa-gebouw op 10 juli werd druk bezocht. De wethouders Révis van Den Haag en Rouwendal van Leidschendam-Voorburg waren hierbij aanwezig.

De aanwezigen, het merendeel uit het Bezuidenhout, stelden wethouder Révis heel veel goed onderbouwde vragen, o.a. over de hoogte van de gebouwen, de toenemende verkeersdruk en het blokkeren van zonlicht in omliggende woningen. Er werden nog veel meer vragen gesteld en menig keer volgde applaus. De wethouder heeft dus veel huiswerk meegekregen. Ook werd de suggestie gedaan om in plaats van 2 hoge woontorens (125 meter hoog) 4 lagere gebouwen te realiseren. De bezetting zou dan als het goed is hetzelfde blijven.

Wethouder Rouwendal heeft toegezegd dat een onderzoek zal worden ingesteld naar de te verwachte parkeerdruk in Voorburg. Dit naar aanleiding van een opmerking dat de parkeerdruk in de wijken Voorburg Noord en Bovenveen zal toenemen en een uitbreiding van de huidige blauwe zone daardoor nodig zal zijn.

De betrokkenheid van de buurtbewoners is groot en dat men niet gelukkig is met de gigantische bouwplannen was de hele avond duidelijk merkbaar. "De vraag nu is of de gemeente Den Haag dit voorgenomen plan ongewijzigd gaat uitvoeren", aldus Mary Oosterveer uit Voorburg. "Zo ja, dan zijn de zes gehouden bijeenkomsten een wassen neus gebleken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant