Enkele van de jeugdige hoofdrolspelers tijdens 'Matilde het wonderkind' op het podium in Theater Ludens (foto: Ot Douwes).
Enkele van de jeugdige hoofdrolspelers tijdens 'Matilde het wonderkind' op het podium in Theater Ludens (foto: Ot Douwes).

Jeugdtheater Trias voerde 'Matilda het Wonderkind' op

Actueel 267 keer gelezen

Voorburg - De jeugdtheaterschool van de stichting Trias voerde zondag 14 juli in het theater Ludens in Voorburg de kindermusical 'Matilda het Wonderkind' op.

Theaterdirecteur Rogier Helwig opende de voorstelling en daarna sprak de VVD wethouder van Cultuur Astrid van Eekelen over het belang voor kinderen zich creatief te kunnen ontwikkelen. Moeder Wurmhout krijgt een dochter terwijl vader Wurmhout eigenlijk een zoon wil. Hij grijpt elk moment aan om de dochter een jongen te noemen. De hoogbegaafde Matilda wordt nogal geremd op school en besluit uit verveling haar telekinetische gaven te ontwikkelen. Daarmee kan zij zelfs met krijt op het schoolbord door de geest van haar vader teksten laten schrijven. Het gezin verhuist uiteindelijk, maar Matilda gaat bij juffrouw Engel wonen.

Er werd in de zaal veel gelachen en tussendoor geapplaudisseerd door de bezoekers.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant