Logo hetkrantje-online.nl
Het diamanten echtpaar Marijke en Henk Schneider kreeg van burgemeester Tigelaar een bos bloemen en een cadeautje (foto: DJ).
Het diamanten echtpaar Marijke en Henk Schneider kreeg van burgemeester Tigelaar een bos bloemen en een cadeautje (foto: DJ).

Echtpaar Schneider viert diamanten huwelijk

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Eigenlijk had zij een oogje op de oudere broer van Henk Schneider, maar uiteindelijk viel Marijke Tuijnman toch voor Henk zelf. Komende zondag zijn zij 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk.

Een paar jaar na elkaar waren Marijke en Henk leerlingen van de Wilhelmina Mulo op de hoek van de Rozenboomlaan en de Parkweg. De interesse voor elkaar ontstond eigenlijk voor het eerst in de zuivel- en kruidenierswinkel van de familie Schneider in de Willemstraat. Zij woonde in de buurt, want haar moeder had een tabakswinkel aan het Westeinde (tegenover Indola kappersbenodigdheden). "Daarvoor ook nog in het Bezuidenhout in Den Haag, maar daar zijn we in de oorlog weggebombardeerd", vult Marijke aan. De vader van Henk kwam naar deze regio om koeien te gaan melken bij boer Olieman aan de Westvlietweg (waar later Drievliet kwam). "Later ging hij de melk zelf verkopen en daarna ook kruidenierswaren", vertelt Schneider.

Henk werkte korte tijd bij radiofabriek Van der Heem in Den Haag, maar koos na een jaar voor de kweekschool. Daarna moest hij ook nog zijn dienstplicht vervullen en in 1957 werd hij luitenant op Ypenburg, waar hij de Internationale Luchtvaartshow Ypenburg (ILSY) nog meemaakte. Na zijn dienstplicht werd hij leraar wiskunde op de Wilhelmina Mulo waar hij nog zelf op gezeten had. Die school fuseerde in 1968, waarbij Scholengemeenschap 't Loo ontstond. Daar was hij nog een aantal jaren conrector voordat hij met vervroegd pensioen ging.

Ook in zijn vrije tijd was Schneider actief. Vanaf 1952 was hij enkele jaren bestuurslid van voetbalvereniging DEVJO, later meer dan 25 jaar bij Patrimoniums Woningen, een paar jaar bij de Vrienden van het Diaconessenhuis, bij de Stichting Bevordering Eigen Woningbezit die in samenwerking met de gemeente woningen bouwde aan de Rodelaan en in de beginperiode bij het Hospice Voorburg. Daarnaast is hij lange tijd actief geweest voor het kerkblad van de hervormde gemeente en later voor de protestantse gemeente.

Marijke werkte drie jaar bij Indola; eerst op de administratie en daarna op de afdeling expeditie. "Met allemaal mannen, dus dat vond ze wel leuk", lacht haar echtgenoot. Vervolgens ging zij aan de slag bij de GGD aan de Jacob van den Eijndestraat in Voorburg. Zij kregen drie kinderen, twee jongens en een meisje, en hebben ook zeven kleinkinderen: vijf jongens en twee meisjes. Inmiddels werkt zij al weer 11 jaar bij de Wereldwinkel aan de Herenstraat in Voorburg. "Dat is iedere zaterdag mijn lust en mijn leven", aldus Marijke Schneider.

Burgemeester Klaas Tigelaar kwam het echtpaar Schneider vrijdag 19 juli alvast feliciteren namens het gemeentebestuur. Op de dag zelf, zondag 21 juli, wordt het diamanten huwelijk in familiekring gevierd met een vaartocht en een feest op een partyboot.

Meer berichten