De kinderen en senioren samen op het schoolplein. Oud leert van jong en jong leert van oud (foto: pr Partou).
De kinderen en senioren samen op het schoolplein. Oud leert van jong en jong leert van oud (foto: pr Partou).

Oud leert van jong en jong leert van oud in de hitte

Actueel 392 keer gelezen

Voorburg - Alles was bijzonder in Damsigt op woensdag 23 juli in wijkgebouw De Boot bij Buitenschoolse opvang Partou: tropische temperaturen, zomervakantie, 37 kinderen van 4 tot 11 jaar, 15 senioren, trommels én een film- en fotoploeg.

Kinderen en senioren maken gebruik van hetzelfde wijkgebouw, maar op verschillende tijden. Op deze ochtend spelen ze samen. Oud leert van jong en jong leert van oud. Er wordt geschaakt in de schaduw van de bomen en gesjoeld onder de parasol. Binnen wordt geknutseld, met ouderwets vlooienspel en 'huisjeboompjebeestje' gespeeld en gekwartet. Enkele jongere kinderen luisteren vol overgave naar een van de 'Oma's' die voorleest. Het is een vrolijk gebeuren. De senioren nemen alle tijd om de kinderen bij de spelletjes te begeleiden én mee te spelen.

Boven het geluid van de spelende kinderen en senioren uit zijn muzikale klanken te horen. In een leuke workshop wordt door enthousiaste muzikanten o.a. ukelele-les gegeven: 20 kinderen en senioren spelen de verschillende klanken van de snaren. Met muziekstokjes en djembees (trommels) wordt iedereen ritmisch opgezweept.

Tussen alle drukte door maakte een filmploeg een filmpje om het 'oud gedaan, jong geleerd' ook in andere vestigingen van Partou onder de aandacht te brengen. De beelden zullen ongetwijfeld enthousiasme teweegbrengen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant