Hermance Collot d'Escury en Teun Koek (foto: pr).
Hermance Collot d'Escury en Teun Koek (foto: pr).

Westfiel Mall of the Netherlands steunt Prinses Máxima Centrum

Actueel 1.180 keer gelezen

Leidschendam - Het projectteam van Westfield Mall of the Netherlands is een samenwerking aangegaan met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De samenwerking houdt in dat Westfield Mall of the Netherlands het centrum financieel zal gaan ondersteunen door middel van het organiseren van verschillende acties rondom de realisatie van Nederlands grootste overdekte winkelcentrum.

Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Het Prinses Máxima Centrum werd een jaar geleden geopend. Prof. dr. R. (Rob) Pieters – Chief Medical Officer, lid Raad van Bestuur Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. "Het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie is het grootste kinderkankercentrum van Europa, niet alleen voor zorg en opleiding maar ook voor research. Dat schept verwachtingen en verplichtingen want groot zijn an sich heeft geen waarde. Het is een begin van een nieuw tijdperk in de kinderoncologie in Nederland en daarbuiten. Voor het ultieme doel, ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven, is nog veel tijd nodig. Dit zal stap voor stap, procent voor procent en kind voor kind gaan".

Het Prinses Máxima Centrum is zeer dankbaar met het initiatief van het projectteam van Westfield Mall of the Netherlands en draagt projecten als deze een warm hart toe.

Projectdirecteur Teun Koek laat weten op het idee te zijn gekomen, omdat er bij de realisatie van Westfield Mall of the Netherlands veel vragen binnenkomen voor presentaties en rondleidingen van mensen die geïnteresseerd zijn in de realisatie van Nederlands grootste overdekte winkelcentrum. "Hier wordt met veel plezier kosteloos gehoor aan gegeven en vaak wordt hiervoor bedankt in de vorm van een fles wijn. Echter zouden wij liever zien dat het geld dat aan dit soort geschenken wordt besteed naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie gaat. Het zou fantastisch zijn als we rondom ons project partners, bouwbedrijven, bouwpersoneel, winkeliers, consumenten of iedereen die zich op wat voor manier verbonden voelt met de missie van het Prinses Máxima Centrum kunnen enthousiasmeren om mee te doen. Bij het team van Westfield Mall of the Netherlands werken veel mensen met een jong gezin. Jaarlijks sterft nog steeds één op de vier kinderen die kanker krijgen, dit zou niet meer mogen gebeuren en daarom ondersteunen wij het Prinses Máxima Centrum graag bij haar missie om ieder kind te genezen van kanker".

In het Prinses Máxima Centrum zijn 85 speciale ouder-kindkamers. Als een kind opgenomen moet worden voor de behandeling van kanker, is het voor ouders het allerbelangrijkst om dag en nacht bij hun kind te kunnen zijn. Ouder-kindkamers dragen bij aan de emotionele stabiliteit van het kind en zijn daarom van groot belang tijdens de behandeling. Ze vormen een veilige plek voor kind en ouders, eigenlijk een soort 'thuis'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant