De schade aan het tuinmuurtje, het tuinmeubilair en de woning gaat flink in de papieren lopen (foto: Rene Hendriks).
De schade aan het tuinmuurtje, het tuinmeubilair en de woning gaat flink in de papieren lopen (foto: Rene Hendriks). Rene Hendriks

Vrachtwagen ramt tuinmuurtje en komt muurvast te zitten

Actueel 1.001 keer gelezen

Voorburg - Een vrachtwagencombinatie van een grote supermarktketen kwam gisteren in de problemen in de Guido Gezellestraat. De vrachtwagen ramde een muurtje en kwam hopeloos vast te zitten.

Het was aan de achterkant van het filiaal van de supermarkt aan het Koningin Julianaplein. Aan de zijde van de Marcellus Emantslaan is daarvoor een ruime laad/los plaats gerealiseerd. Probleem is dat de chauffeur - waarschijnlijk door de navigatie - van de zijde van de Jacob van der Eyndestraat de Guido Gezellestraat in gestuurd werd. En daar is het aanzienlijk smaller.

In een poging om er uit te komen werd een tuinmuurtje van een woning aan de Jacob van der Eyndestraat geramd. De muur tussen de straat en de tuin stortte deels in en ook de buitenmuur van de woning zelf liep schade op, alsmede wat tuinmeubilair.

De combinatie kon uiteindelijk geen kant meer op, zodat er een kraan moet worden ingeschakeld die de achterzijde van de trailer op kon tillen en weer wat rechter kon zetten. Omdat de vrachtwagen voornamelijk was geladen met bier en frisrank, was het een flinke klus voor de kraan. Na een paar keer heen en weer steken kon de combinatie uiteindelijk een stukje achteruit rijden en zichzelf uit zijn benarde positie bevrijden

Al met al zal er sprake zijn van een flinke schadepost vanwege de hulp die moest worden ingeschakeld maar ook de schade aan het huis die moet worden vergoed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant