Vernield zijruitje van een auto aan de Schoolstraat, waar ook vernielingen aan auto's werden aangericht (foto: pr).
Vernield zijruitje van een auto aan de Schoolstraat, waar ook vernielingen aan auto's werden aangericht (foto: pr).

Toch weer vernielingen in parkeergarage Oude Haven

Actueel 884 keer gelezen

Voorburg - In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 augustus was het weer raak in de openbare - dus niet afgesloten - parkeergarage aan de Oude Haven/Raadhuisstraat in Voorburg. Ondanks geplaatste camera's werden minimaal vijf auto's beschadigd.

Er werden autoruiten ingeslagen, waarna er tevens enkele bezittingen uit de voertuigen werden gestolen. "Waaronder mijn auto, waarvan de portierruit werd vernield", aldus een bewoner van het complex die niet met zijn naam in de krant durft. "Vandaag laten repareren voor de som van 168 euro, wat niet is te declareren met een WA-verzekering en dus voor eigen rekening man is. Dit alles (voor de zoveelste keer) door hangjongeren die 's nachts in de parkeergarage zitten te blowen, snuiven, drinken en rotzooi trappen. Vervolgens vinden de vernielingen plaats, met name dus 's nachts. Dit alles nadat er een paar weken geleden nog 12 camera's door gemeente Leidschendam-Voorburg zijn geplaatst in de parkeergarage. Tot op heden heeft het nog niets geholpen dus."

Waarschijnlijk bevonden de daders zich precies in de dode hoek van een camera waarvan het zicht gedeeltelijk werd belemmerd door een pilaar of afvoerbuis. Ook zou zich geen camera bij de ingang bevinden. De tip van de bewoner richting de gemeente en politie luidt dan ook: "Surveilleer eens een paar keer extra in de avond en nacht met name in de weekenden. De afgelopen vernielingen vonden immers plaats in de nacht van zaterdag op een zondag. Als er zich (hang)jongeren zich bevinden in de hoek(en) van de parkeergarage direct deze jongeren uit de parkeergarage sturen. Daarna blijven surveilleren en nogmaals ingrijpen indien nodig."

Hij vervolgt: "Tot slot is (gedeeltelijke)afsluiting de beste optie maar dat kost natuurlijk weer geld voor gemeente Leidschendam-Voorburg die wel nadrukkelijk let op dit laatste punt en minder op de enorme overlast die deze jongeren veroorzaken voor met name de bewoners wonende boven de parkeergarage en er van afhankelijk zijn om hun auto te stallen."

Overigens zijn in het gebied rond de Schoolstraat in diezelfde nacht ook bij meerdere auto's ruiten ingeslagen.

Een in het weekend vernield ruitje is door de eigenaar van de auto afgeplakt (foto: Ap de Heus).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant