Open dag bij nieuw woonzorgcentrum WZH Vliethof | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Annemarie Baas-Braun in de tuin die gereed wordt gemaakt voor de open dag op 30 augustus (tekst en foto: Inge Koot).
Annemarie Baas-Braun in de tuin die gereed wordt gemaakt voor de open dag op 30 augustus (tekst en foto: Inge Koot).

Open dag bij nieuw woonzorgcentrum WZH Vliethof

  •   376 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Voorburg heeft er lang op moeten wachten maar op 30 augustus opent woonzorgcentrum WZH Vliethof, het voormalige verzorgingshuis Rustoord, haar deuren voor omwonenden en andere belangstellenden. Het wordt een feestelijke open dag met uitgebreide informatiemarkt en rondleidingen door het pand aan de Vliet.

Door Inge Koot

Rustoord opende op 30 augustus 1934 voor het eerst haar deuren en nu dan 85 jaar later opnieuw, onder de naam Vliethof. "Rustoord was een verzorgingshuis met aanleunwoningen waar ouderen op eigen initiatief terecht konden". vertelt locatiemanager Annemarie Baas-Braun. "De tijden zijn nu anders, Vliethof is een woonzorgcentrum waar intensieve zorg wordt verleend aan mensen met dementie."

Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat de bewoners van Rustoord verhuisden naar een 'tijdelijke' locatie in Leidschenveen. Bewoners vertrokken destijds met het idee over 3 jaar terug te keren in een vernieuwd Rustoord. Dat dit uiteindelijk zolang heeft moeten duren, heeft meerdere oorzaken. Zoals bezwaren vanuit de buurt en veranderingen in de zorg in het algemeen. Maar uiteindelijk is het Wooninvest en Woonzorgcentrum Haaglanden (WZH) gelukt een stijlvol woonzorgcentrum te realiseren.

De locatiemanager staat te popelen om belangstellenden Vliethof te laten zien. "We hebben hier gekozen voor een klassieke stijl met een Engelse uitstraling. Een chique plek die mooi aansluit bij het oude centrum van Voorburg." Om dit nog meer te benadrukken zijn er voor afdelingen en gemeenschappelijke woonkamers namen gekozen die verwantschap hebben met personen, wijken en locaties in Voorburg zoals Marianne, Christiaan, Vreugd en Rust en Essesteijn.

Vliethof biedt ouderen met dementie de mogelijkheid om met elkaar samen te leven in woongroepen van 8 tot 10 bewoners in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Binnen de woongroepen kan er door het vaste zorg- en behandelteam goed ingespeeld worden op de wensen en behoeften van de individuele bewoner, waardoor het 'eigen leven' centraal komt te staan. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer, terras en keuken. Iedere huiskamer heeft een begeleider die aandacht heeft voor het welzijn van de bewoners. In overleg - en indien gewenst met hulp van bewoners - wordt er dagelijks een maaltijd bereid. De bewoner kan de weg naar de huiskamer gemakkelijk vinden, dankzij herkenbare kleuren, inrichting en uitgelichte herkenningspunten. De aanwezige dynamische verlichting heeft een positieve invloed op de stemming en ondersteunt het dag- en nachtritme van de bewoners.

Bijzonder is de maximale bewegingsvrijheid van de bewoners. Zij kunnen gebruik maken van de tuin, waarbij de veiligheid is gewaarborgd. De tuin is afgesloten maar heeft door het glas in de pergola wel uitzicht op de Vliet. Bij minder goed weer kan men vanuit het grand café op de begane grond, maar ook vanuit de woonkamers en terrassen op de verdiepingen, onder het genot van een drankje of hapje genieten van het uitzicht op tuin en Vliet.

Tijdens de open dag staat het grand café vol met kraampjes waar informatie verkregen kan worden over wonen en werken in Vliethof. Het woonzorgcentrum is nog op zoek naar zorgpersoneel én naar vrijwilligers.

De bewoners van het huidige Rustoord verhuizen op 10, 11 en 12 september naar de nieuwe locatie aan de Raadhuisstraat 2 in Voorburg. Er vinden momenteel gesprekken met hen plaats. Via een strak verhuisschema wordt per bewoner het interieur verplaatst naar de nieuwe kamer in Vliethof, met eigen badkamer en uitzicht.

Tijdens de open dag op 30 augustus kunnen belangstellenden ieder kwartier deelnemen aan een van de rondleidingen. Bezoekers kunnen kiezen uit tijdstippen tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 18.00 uur. Aanmelden via tel. 070-7562100 of e-mail: servicepuntRU@wzh.nl. Meer informatie over WZH Vliethof op www.wzh.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>