Spuitende fonteinen bij Leidsenhage leveren mogelijk gevaar op | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Aangezien borden waarschuwen voor blauwalg, leveren de  spuitende fonteinen bij Leidsenhage mogelijk gevaar op (foto: Leen van der Biessen).
Aangezien borden waarschuwen voor blauwalg, leveren de spuitende fonteinen bij Leidsenhage mogelijk gevaar op (foto: Leen van der Biessen).

Spuitende fonteinen bij Leidsenhage leveren mogelijk gevaar op

  •   1390 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Al maanden staan er bij de Konstancin Jeziornavijver, tussen het Zijdepark en winkelcentrum Leidsenhage borden die waarschuwen voor blauwalg. De fonteinen zijn echter nog gewoon in werking en nevelen mogelijk gevaarlijke bacteriën richting de terrassen langs het water.

De heer Leen van der Biessen, woonachtig in de directe omgeving, heeft dit al in juni aangekaart bij de Omgevingsdienst Haaglanden, de gemeente en vorige week bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Die heeft het overigens doorgestuurd omdat het gebied onder Rijnland valt.

"Volgens mijn bescheiden mening is er toch sprake  van een gezondheidsrisico als er een sproei van blauwalg water richting de Albert Heyn trekt", aldus Van der Biessen. Hij vervolgt: "Aangezien alle instanties er blijkbaar niets aan kunnen doen, overweeg ik maar aangifte te gaan doen wegens grove nalatigheid van alle instanties die hiermee van doen hebben. Kan justitie hier misschien eens naar kijken."

Klachten van blauwalg bij mensen variëren van hoofdpijn, ernstige zwelling van de oogleden, irritatie van slijmvliezen, huidirritatie, misselijkheid, diarree tot koorts. De vergiften kunnen ook tot langetermijnschade aan het zenuwstelsel leiden.

Bij een hoge watertemperatuur, bijvoorbeeld tijdens of na een hittegolf, is overigens ook een legionellabesmetting door fonteinen niet ondenkbaar.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>