Directeur Peter van der Ploeg van Huygens' Hofwijck en wethouder J.W. Rouwendal onthulden de informatieborden (foto: Ot Douwes).
Directeur Peter van der Ploeg van Huygens' Hofwijck en wethouder J.W. Rouwendal onthulden de informatieborden (foto: Ot Douwes).

Infoborden onthuld bij lichtbeelden onder viaduct

Actueel 451 keer gelezen

Voorburg - Onder grote belangstelling werden donderdagmiddag 22 augustus twee nieuwe informatieborden onthuld onder het viaduct van de A12 / Utrechtsebaan in Voorburg naast Huygens Hofwijck.

De informatieborden zijn geschonken door de Stichting Mooi Voorburg die dit jaar haar 60-jarig bestaan viert. De borden geven informatie over en bij het lichtbeeld 'Exponential View' van Kunstenaar Geert Mul. Het lichtbeeld is een bijzonder kunstwerk dat naar het oordeel van het jubilerende Mooi Voorburg extra aandacht verdient. Het omvat 10 afbeeldingen van ontwerpen van kunstenaars en wetenschappers uit het verleden, die onze kijk op de wereld wezenlijk hebben veranderd.

De kunstenaar trekt in dit werk een parallel met het huidige informatietijdperk met zijn exponentiële groei van informatie. In het donker is dit kunstwerk een lust voor het oog. Onder invloed van gekleurd licht gaan alle beelden bewegen.

Na een inleiding van voorzitter Kees Verbeek van Mooi Voorburg, die de borden aan de gemeente schonk, werd een presentatie gehouden door bestuurslid Marie Thérèse Ford-Claasen. Peter van der Ploeg, directeur van Huygens' Hofwijck en wethouder Jan Willem Rouwendal onthulden de informatieborden. Daarna was er nog een speech van de wethouder, waarna de bijeenkomst in de tuin van Hofwijck werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje.

De officiële handeling trok veel belangstellenden (foto: Ap de Heus.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant