De burgemeester deelt ijsjes uit op Nationale Ouderendag (archieffoto).
De burgemeester deelt ijsjes uit op Nationale Ouderendag (archieffoto).

Maak iemand blij op Nationale Ouderendag

Actueel 281 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De jaarlijkse Nationale Ouderendag, georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, vindt plaats op vrijdag 4 oktober. Op deze dag vervullen vrijwilligers wensen van eenzame ouderen, die vaak slecht ter been zijn of de middelen niet hebben om zich een uitje te kunnen veroorloven.

Ook dit jaar doet Leidschendam-Voorburg hieraan mee. Bij het sluiten van de inzendtermijn heeft het lokaal comité het recordaantal van 72 wensen ontvangen van nog zelfstandig thuiswonende ouderen. De diversiteit aan wensen is enorm en varieert van bezoekjes aan dierentuinen, musea en tuincentra tot aan het bijwonen van een wedstrijd van ADO of Feijenoord, gaan bowlen of het maken van een boottocht. Verder zou men graag naar Meyendel , Scheveningen of Avifauna gaan, een rondleiding krijgen op het Binnenhof of een dagje de zee op gaan met een vissersboot. Ook zijn er aanvragen om familie te bezoeken, nog eens rond te kijken in oude buurten of om kamp Westerbork te bekijken.

Veel vrijwilligers van vorig jaar doen ook nu weer mee, maar er zijn nog wel enkele vrijwilligers nodig. Bij een aantal wensen betreft het ouderen die hulp nodig hebben bij medicijngebruik en/of toiletgang. Deze hulp mag alleen geboden worden door vrijwilligers met zorgachtergrond en BIG registratie. Geef je op via www.nationaleouderendag.nl, of via de e-mail: leidschendam-voorburg_ouderendag@ouderenfonds.nl, of tel. 0712-054000.

Uit de krant