Uitleg door wijkagent Mirjam Passchier van de wijk Voorburg-Oud aan de kinderen van de buitenschoolse opvang in De Zeppelin (foto: pr).
Uitleg door wijkagent Mirjam Passchier van de wijk Voorburg-Oud aan de kinderen van de buitenschoolse opvang in De Zeppelin (foto: pr).

Wijkagent op bezoek bij BSO De Zeppelin

Actueel 199 keer gelezen

Voorburg - Vorige week dinsdag was wijkagent Mirjam Passchier van de wijk Voorburg-Oud aanwezig bij de kinderopvanglocatie De Zeppelin van Vlietkinderen aan de Wijkerlaan, waar zij een presentatie gaf aan de aanwezige kinderen en alle medewerkers van de BSO.

De kinderen vroegen Mirjam het hemd van het lijf: "Is dat een echt pistool?", "Heb je wel eens een boef gevangen?", "Zitten er nu boeven aan het politiebureau?" en nog veel meer. Mirjam heeft hen ondermeer verteld welk telefoonnummer zij moeten bellen als zich een noodsituatie voordoet en benadrukte dat de politie (meestal) hun grootste vriend is. Tenzij je natuurlijk dingen doet die niet door de beugel kunnen.

Zij gingen ook nog even met de wijkagent naar buiten, waar zij het een en ander vertelde. Tevens liet Mirjam de kinderen daar een politievoertuig zien, waar je zelf nog even in mocht. Hier vonden de kinderen de knoppen van de lampen en andere apparatuur maar wat interessant. Last but not least was er nog een optreden waarbij de kinderen een boef vingen en deze door hen werd geboeid met handboeien.

Al met al was het voor hen een leuke en leerzame dag en waren zij onder de indruk van hetgeen de wijkagent hen allemaal verteld had. Sommigen wisten het zeker: "Ik ga later bij de politie". Maar dan moeten zij toch echt nog een paar jaartjes naar school en goed hun best doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant