Logo hetkrantje-online.nl
Burgemeester Klaas Tigelaar, ondermeer gelfankeerd door de organisatoren Ab Smit en Bert Winter  (l.) van het Cultureel Zomerfestival en andere betrokkenen (foto: Ot Douwes).
Burgemeester Klaas Tigelaar, ondermeer gelfankeerd door de organisatoren Ab Smit en Bert Winter (l.) van het Cultureel Zomerfestival en andere betrokkenen (foto: Ot Douwes).

Mooie start cultureel seizoen

  •   159 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Al voor de officiële opening van het 20e Cultureel Zomer Festival in winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg speelde zaterdag 31 augustus vanaf 10.00 uur de Woodstreet Bigband.

Een uur later ging het festival – en daarmee ook het culturele seizoen - van start.
Burgemeester Klaas Tigelaar hield een toespraak, er waren bloemen voor de organisatoren Ab Smit en Bert Winter en Sport en Welzijn (SenW) presenteerde de nieuwe Sport&Cultuurkaart. Deze kaart geeft inwoners van alle leeftijden in Leidschendam-Voorburg de kans om op een laagdrempelige en leuke manier kennis te maken met het sport- en cultuuraanbod dat de gemeente rijk is. Hierna bezochten de burgemeester de vele kraampjes en podia die in het winkelcentrum stonden opgesteld en waar vele activiteiten, demonstraties en optredens plaatsvonden.

Ooit begonnen met ongeveer 15 kramen en 4 bands waren er dit jaar maar liefst bijna 70 instellingen/organisaties, die zich voor de cultuurmarkt inschreven. Er waren vier podia: het Metterwoon (hoofd)podium, waar de hele dag bands en koren (hoofdzakelijk uit eigen gemeente) optraden en een modeshow plaatsvond; een podium bij de Noony's; een Nederlandstalig podium bij het Wapen van Voorburg en een podium op het jeugdplein, waar jongeren tot 16 jaar optraden met dans en muziek. Tussen de Lenta en de nieuwe Action was er een 'eetstraatje' waar het publiek, onder het genot van muziek van Dear Francis, iets konden nuttigen. Mede dankzij het mooie weer trok het festival duizenden bezoekers.

Veel kledingzaken lieten op de catwalk aan het hoofdpodium de nieuwste najaarsmode zien en ook de Voorburgse gehandicapte kunstenaar Gerard de Gier van KleurenVormenKleuren presenteerde zijn unieke werk aan de inwoners van Voorburg. Hij heeft van zijn beschilderde torso's en schilderijen T-shirts laten maken die eveneens tijdens de modeshows te zien waren. Hij had verder twee 'drag queens' bij zijn kraam te gast en ontkurkte een fles champagne tijdens het bezoek van burgemeester Tigelaar.

Bij het Rode kruis kregen kinderen les kregen in reanimeren en onder andere waren aanwezig SOS met sportdemonstratie, de lokale schaakvereniging waar je simultaan kon spelen, het Voorburgs Operakoor, het Huygens Festival, de carnavalsvereniging, Molen de Vlieger, Mooi Voorburg, Drumschool Voorburg en de reddingsbrigade met een boot om mee te eindigen. Alsmede uiteraard de theaters die hun programma voor het komende seizoen presenteerden.

Verder ontving wethouder Van Eekelen tijdens het eerste exemplaar van het boekje 'Spitten in de tuin van de bovenmeester' van de Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (zie elders).

(Foto's: Michel Groen, Ot Douwes en Ap de Heus).

Meer berichten