Logo hetkrantje-online.nl

Parkeerprobleem in de wijk Bovenveen

  •   325 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Bewoners van de wijk Bovenveen zijn de parkeerdrukte in hun wijk meer dan zat. Met name het Willem Kloosplein en de Douwes Dekkerstraat staan 's avonds en in het weekend vol klusbussen en kleine vrachtwagens. "Soms lijkt het hier wel een mini-bedrijventerrein", meldt bewoner Martin Lambermon. 

Omdat er in de omliggende straten, zoals de Bruinings Ingenhoeslaan, een blauwe zone is verschuift het parkeerprobleem zich richting de overige straten van de wijk Bovenveen. "Met name in de avonduren en de weekenden staat het vol met bedrijfsauto's waardoor er geen plek meer is voor eigen bewoners." Maar ook overdag wordt het parkeerprobleem groter doordat er in deze straten geen blauwe zone is. "Je ziet een parkeerverschuiving plaats vinden naar onze straten. Autobezitters die hun auto overdag parkeren in dit deel van Bovenveen en vervolgens per tram/trein afreizen naar hun werk, zie je steeds meer gebeuren."

Lambermon heeft van een contactpersoon van de gemeente doorgekregen dat er in oktober/november een grote parkeerdrukmeting wordt uitgevoerd in de gemeente. Dit zal input zijn voor de parkeernota en het parkeerbeleid voor de komende jaren. Een mooi moment om dit parkeerprobleem onder de aandacht te brengen bij de gemeente, vindt hij.

Meer berichten