Afbeelding

Onderzoek naar aanhouding verwarde man Leidschendam die is overleden

Actueel 1.097 keer gelezen

Leidschendam - De Rijksrecherche is op aanwijzing van het OM Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding van een 22-jarige man in de vroege ochtend van maandag 2 september te Leidschendam.

De man werd in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis en is inmiddels overleden. De Rijksrecherche onderzoekt of de aanhouding volgens de regels is verlopen. Er wordt onderzocht of de arrestatie van de man volgens de regels is verlopen, aldus het OM. Waarom de man precies aangehouden werd of waarvan hij verdacht werd is niet bekendgemaakt.

De man bevond zich in verwarde toestand in een Leidschendamse woning. Daarop besloot zijn familie om de politie te bellen. Ter plaatse gekomen hield de politie de man – die zich hevig verzette – aan.

Na de insluiting op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte in een zorgelijke toestand verkeerde en werd een ambulance gewaarschuwd. Die bracht hem over naar een ziekenhuis.

Het OM heeft op 3 september de Rijksrecherche gevraagd een onderzoek te starten. Op dit moment wil het OM verder geen mededelingen doen over het lopende onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant