Logo hetkrantje-online.nl
Over het algemeen werden door de dader(s) kleine zijruitjes ingeslagen om zich zo toegang te verschaffen tot de auto's (foto: Rene Hendriks).
Over het algemeen werden door de dader(s) kleine zijruitjes ingeslagen om zich zo toegang te verschaffen tot de auto's (foto: Rene Hendriks).

Inbraakgolf in auto's aan Kersengaarde en Appelgaarde

  •   411 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Een fors aantal auto-eigenaren is vannacht gedupeerd door een inbraakgolf aan de Kersengaarde en Appelgaarde.

Onverlaten hebben bij 10 of meer auto's een - over het algemeen klein - zijruitje ingeslagen om de voertuigen open te kunnen maken. Daarna werd de auto doorzocht, zowel het passagiersdeel, het handschoenenkastje als de kofferbak.

Een aantal eigenaren meldde dat er niets waardevols in de auto lag - laat staan 'in het zicht'. Waarschijnlijk hebben de inbrekers erop gegokt dat er toch wat waardevols in lag, maar veel meer dan een paraplu en lege boodschappentassen zullen ze niet hebben gevonden. Soms staat de auto op de carport, pal voor de woning. Maar omdat de slaapkamers aan de achterkant zitten, hebben de eigenaren daarvan vannacht niets gehoord. 

De meeste beschadigde auto's stonden op de Kersengaarde, maar ook op de Appelgaarde en de Charly Tooroplaan is er een aantal gedupeerden. Sommigen gaven aan 'maar geen aangifte te doen', maar in plaats daarvan langs een autoglasreparateur te rijden om de schade zo snel mogelijk te laten herstellen.

Eerder was er ook al eens een opvallende reeks inbraken op de Appelgaarde. Daarvan is de dader toen uiteindelijk gepakt (RH).

 

Meer berichten