Logo hetkrantje-online.nl
Voorproefje op het festival in 2018 met Trio Tre Canett: Jan Jakob Mooij en Fred Ruoff op hobo en Nicole Freling op fagot (foto: Hilbert Krane).
Voorproefje op het festival in 2018 met Trio Tre Canett: Jan Jakob Mooij en Fred Ruoff op hobo en Nicole Freling op fagot (foto: Hilbert Krane).

Gratis klassiek genieten tijdens Huygens Festival 2019

  •   keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het Huygens Festival vindt komend weekend (vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september) plaats. Met meer dan 30 gratis toegankelijke optredens in het Huygenskwartier Voorburg zet het Huygens Festival ook dit jaar de gemeente met klassieke muziek stevig op de kaart.

Het programma is gevarieerd van opzet en biedt voor elk wat wils. De Oude Kerk biedt weer het centrale podium met jeugdensembles op vrijdagmiddag en klassieke Arabische muziek op vrijdagavond. Zaterdag overdag gaat het om koren en orgelmuziek, met als bijzonderheid tango op het kerkorgel en dansers van De Dutch Don't Dance Division. 's Avonds staat opera centraal met het gerenommeerde internationale gezelschap The Cast.

Op zondagmiddag spelen de jeugdensembles in één orkest gevolgd door een optreden van het strijkersensemble Sergey & Friends.De Franse Kerk biedt zaterdag het podium voor het kinder- en jeugdprogramma. Museum Swaensteyn en Huygens' Hofwijck zijn de plekken voor kamermuziek. In Museum Swaensteyn wordt ook de Mariannevleugel bespeeld. Tot slot zijn er op zaterdagmiddag bij een aantal winkels in het Huygenskwartier pop-up optredens.

Het volledige programma is te vinden op www.huygensfestival.nl. Voor een aantal optredens kunnen online (gratis) plaatsen worden gereserveerd via www.huygensfestival.nl/tickets.

Meer berichten