Logo hetkrantje-online.nl
Op sportpark 't Loo bij Forum Sport gebeurt van alles om uiteindelijk te komen tot een verbeterd sportcomplex (foto: Inge Koot).
Op sportpark 't Loo bij Forum Sport gebeurt van alles om uiteindelijk te komen tot een verbeterd sportcomplex (foto: Inge Koot).

Forum Sport zoekt steeds meer de samenwerking

  •   270 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Door meer samen te werken proberen verenigingen hun positie in de samenleving te versterken. Forum Sport zet weer een volgende stap in het zogenaamde maatschappelijk verantwoord verenigen (MVV).

Door Inge Koot

Er worden twee klaslokalen geplaatst waarin MBO-studenten les krijgen en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de stagemogelijkheden bij Forum Sport en omliggende organisaties. Sinds anderhalf jaar heeft Forum Sport een verenigingsmanager in dienst. Deze functie bestaat uit het beheer van het sportpark, de dagelijkse leiding van Forum Sport en het coördineren van alle samenwerkingsverbanden vanuit het idee van maatschappelijk verantwoord verenigen. MVV is een programma waarmee verenigingen hun positie in de samenleving verstevigen. Door te bouwen aan een MVV netwerk kunnen verrassende samenwerkingen ontstaan en nieuwe doelgroepen worden bereikt. Dat kan weer nieuwe financiële bronnen opleveren voor de organisatie. Dat is ook het idee dat Forum Sport in gedachte heeft voor sportpark 't Loo.

De samenwerking met MBO-Rijnland loopt al een aantal jaar en levert jaarlijks ongeveer 7 stageplekken op voor de school op sportpark 't Loo. Dit loopt naar beider tevredenheid maar Forum Sport probeert meer uit deze samenwerking te halen. Zo ontstond het idee voor twee schoollokalen op het sportpark waar de leerlingen les krijgen maar die de vereniging ook weer voor andere activiteiten kan gebruiken zoals bijvoorbeeld scheidsrechterscursussen of teambesprekingen. MBO-Rijnland gaat voor de opleidingen die plaats gaan vinden op sportpark 't Loo gebruik maken van hybride docenten. Een hybride docent kiest er voor deels als docent te werken en daarnaast ook werkzaam te zijn in een andere baan in loondienst of als zelfstandig ondernemer. Hierdoor kan er veel intensiever overleg plaatsvinden met de leerlingen en de stagebegeleiders. Verschillende organisaties rondom het sportpark hebben toegezegd met de stagiaires van MBO-Rijnland te willen werken. Zo zijn er stageplekken bij het kinderdagverblijf ZieZoo dat zich sinds een jaar op het sportpark heeft gevestigd. Maar ook woonzorgcentrum het Anker en de Mantel maken gebruik van leerlingen van MBO-Rijnland.

Er gebeurt meer op sportpark 't Loo. Naast kinderdagverblijf Ziezoo is er ook een naschoolse opvang gevestigd op het sportpark. Op zondag gaat de ADO-voetbalschool komend jaar prestatief gerichte trainingen geven en tijdens vakanties organiseert ADO voetbalkampen op sportpark 't Loo. Sport en Welzijn organiseert een aantal keer per jaar schoolsporttoernooien. Daarnaast maken het Dalton Voorburg en het Corbulo doordeweeks overdag gebruik van het sportpark voor de gymlessen. Dit geldt ook voor basisschool de Casimir en de Vijverhof. Basisschool Nieuw Vreugd en Rust gebruikt het sportpark tijdens de overblijf. Heel bijzonder is de ouderenlunch die sinds een jaar elke eerste vrijdag van de maand op het sportpark plaatsvindt.

Forum Sport heeft nog veel meer plannen klaar liggen zoals huiswerkbegeleiding voor jeugdspelers van de eerste elftallen en het verder verduurzamen van het sportpark met Ledverlichting en zonnepanelen. Met al deze activiteiten en ontwikkelingen hoopt het bestuur van Forum Sport het bestaansrecht van sportpark 't Loo te verstevigen en over 4 à 5 jaar de mogelijkheden te inventariseren voor een verbetering van het verouderde clubgebouw meer toegespitst op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Meer berichten