Logo hetkrantje-online.nl
De Petrus en Pauluskerk werd in het licht gezet, wat een bijzonder schouwspel opleverde (foto: Michel Groen).
De Petrus en Pauluskerk werd in het licht gezet, wat een bijzonder schouwspel opleverde (foto: Michel Groen).

Licht op de Sluis wordt officieel in werking gesteld

  •   472 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Nu na de grootschalige renovatie van de sluis het gebied er stralend bij ligt, is het moment aangebroken om de monumentale kwaliteit van deze historische omgeving letterlijk in het licht te zetten.

En daarmee daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de promotie van Leidschendam Centrum. Daarom wil de stichting Licht op de Sluis op maandag 28 oktober een dag na de overgang van zomer- naar wintertijd - de sfeerverlichting officieel in gebruik te stellen. Dan valt de schemering een uur eerder in, zodat het effect van de sfeerverlichting al vroeg in de avond kan worden waargenomen. De handeling wordt verricht in/nabij Brasserie Aan de Sluis, waar met z'n allen het licht wordt aangezet.

De afgelopen maanden is voortvarend gewerkt aan de voltooiing van de technische installaties en aan de besturing van het lichtprojectiesysteem, aan de hard- en software dus. Het was een uitdaging om de aansturing van het gehele systeem via de gebruikersvriendelijke interface feilloos werkend te krijgen. Daarbij heeft Wouter Grentzius van Eylo Telecom uit de Nieuwstraat geheel belangeloos een uiterst professionele bijdrage geleverd.

In totaal gaat het om 11 lichtprojectoren (beamers) en 7 schakelunits op ca. 15 verschillende locaties ten behoeve van het aanlichten van ruim 20 objecten en gevels.

De bijdrage van Grentzius vormde een perfecte aanvulling op de expertise van Maarten Donath van 4Stage.net - light architects: excellence in LED lighting – dat al vanaf het begin bij het project betrokken is. Samen met de installateur PCO Infra hebben ze 'de puzzel' opgelost.

Overigens is ook een proef gedaan met een rode kleurinstelling van het dak van de Dorpskerk om zo te testen of bijvoorbeeld bij bepaalde evenementen of feestdagen steeds een passende themakleur kan worden toegepast.

Alle informatie over het idee, de opzet en uitwerking van het project Licht op de Sluis is te vinden op www.lichtopdesluis.nl. Ook de sponsoren zijn daar vermeld.

Meer berichten