Wethouder Astrid van Eekelen onthuld een schildje op Park Middenburg (foto's: Michel Groen).
Wethouder Astrid van Eekelen onthuld een schildje op Park Middenburg (foto's: Michel Groen). Michel Groen

Veel plezier op Open Monumentendag

Actueel 207 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Het landelijke thema tijdens de Open Monumentendag 2019 was afgelopen zaterdag Plekken van Plezier.

De Open Monumentendag stond in het teken van Plekken van Plezier. Behalve dat er veel monumenten te bezichtigen waren, was er voor jong en oud een ontspannen en plezierig programma met tal van activiteiten. Trekschuit De Hadrianus voer langs tal van monumenten aan de Vliet. Verder exposities in Museum Hofwijck en in Huize Swaesteyn en rondleidingen in de Petrus en Pauluskerk in Leidschendam en de Oude Kerk in Voorburg. Op het voorplein van Hofwijck waren er allerlei oud-Hollandse spellen en sporten. In Stompwijk was Het Blesse Paard open.

De gemeente stelde zowel Huize Swaensteyn in Voorburg als het Raadhuis in Leidschendam open. Voor mensen die daar trouwden, was dat een uitgelezen moment om hun trouwdag opnieuw te beleven. Iedereen die kon aantonen hier het jawoord te hebben gegeven, kon zaterdag 14 september op de foto. De fotoshoots in Huize Swaensteyn en Raadhuis Leidschendam waren populair. Beide locaties ontvingen meer dan 400 bezoekers.

FOTO'S: MICHEL GROEN

(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
(foto: Michel Groen).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant