Dr. W. Posthuma neemt de cheque in ontvangst van Marry de Baat (foto: pr).
Dr. W. Posthuma neemt de cheque in ontvangst van Marry de Baat (foto: pr).

Marry de Baat schenkt 15.000 euro voor kankeronderzoek

Actueel 494 keer gelezen

Leidschenveen/Forepark - Dr. Ward Posthuma (Reinier de Graaf) en dr. Joost Vermaat (LUMC) hebben op maandag 24 juni een cheque in ontvangst genomen van Marry de Baat. De donatie van maar liefst 15.000 euro is bestemd voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het LUMC te Leiden.

Marry de Baat heeft het bedrag bij elkaar gekregen door giften en donaties en de verkoop van allerlei leuke spulletjes zoals sieraden, 'hand made' baby truitjes, tassen, sjaaltjes, portemonnees, sleutelhangers, kleine poppetjes, autootjes en beestjes. Marry heeft voor de verkoop een eigen hoekje in het tuincentrum van haar man: GroenRijk De Wilskracht aan de Donau 119 in Leidschenveen (Den Haag).

Dit was maar liefst de 7e gift die Marry heeft gedaan ten behoeve van kankeronderzoek. Totaal heeft Marry nu al bijna 45.000 euro gedoneerd. Marry heeft zelf ook meerdere keren te maken gekregen met deze nare ziekte en heeft drie keer een langdurige en zware behandeling moeten ondergaan. Daarop heeft ze besloten zich in te gaan zetten en geld op te gaan halen voor meer onderzoek. Er is veel onderzoek nodig naar effectievere behandelingen met minder bijwerkingen. De donaties van Marry komen direct terecht bij een wetenschappelijke onderzoeker die er mee aan de slag kan gaan.

Heeft u zelf spulletjes over die u niet meer gebruikt en doorverkocht kunnen worden? Marry kan leuke spulletjes (sieraden, etc.) goed gebruiken. De totale opbrengst gaat naar het LUMC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant