Afbeelding

Taalvrijwilliger Saadia Moussaid ontvangt Taalheld-oorkonde

Actueel 272 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ieder jaar reikt de Stichting Lezen & Schrijven de Taalheldenprijzen uit. Dinsdag 17 september werd taalvrijwilliger Saadia Moussaid van FOX AOB in het zonnetje gezet. Thomas Jansen van de Stichting Lezen & Schrijven overhandigde haar de officiële Taalheld-oorkonde.

Dinsdag 17 september werd Saadia tijdens de koffiepauze verrast door haar collega-vrijwilligers, docenten en medewerkers van Fox. Met een oorkonde, een grote bos bloemen en een Taalheld-button werd ze Taalheld van 2019. In een persoonlijke toespraak liet Corintha Apon van Fox blijken hoeveel waardering er is voor het vrijwilligerswerk van Saadia. Saadia heeft zelf een inburgeringscursus gevolgd en is daarna op eigen initiatief gaan helpen in de les. Dit vrijwilligerswerk doet ze inmiddels 9 jaar en ze is een aantal dagdelen per week actief. Saadia doet haar werk altijd met een glimlach, ze is enthousiast en ze heeft enorm veel geduld. En wat deed Saadia na het feestelijke kopje koffie en de heerlijke worteltaart? Ze ging gewoon weer aan het werk met de cursisten!

FOX AOB, gevestigd aan de Fransstraat 16 in Voorburg, organiseert in de gemeente Leidschendam-Voorburg opleidingen op het gebied van de Nederlandse taal, inburgering, re-integratie en sociale redzaamheid. Daarnaast is Fox actief in het opzetten van projecten die de integratie en re-integratie van allochtone mannen en vrouwen bevorderen. FOX staat bekend om haar laagdrempelige en prettige sfeer. Voor veel mensen uit allerlei culturen is FOX een belangrijk ontmoetingspunt voor hun sociale netwerk. Meer informatie op www.foxaob.nl, e-mail: info@foxaob.nl, of tel. 070-3356149 / 06 48861056.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant