De wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen staken in Park Vreugd en Rust de handen uit de mouwen in het kader van de World Cleanup Day (foto: pr Gemeente LDVB).
De wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen staken in Park Vreugd en Rust de handen uit de mouwen in het kader van de World Cleanup Day (foto: pr Gemeente LDVB).

Wethouders actief op World Cleanup Day

Actueel 157 keer gelezen

Voorburg - De wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen staken op zaterdag 21 september de handen uit de mouwen in park Vreugd en Rust in het kader van de World Cleanup Day.

In het park waren veel bezoekers en jongeren op de been vanwege de Vlietdagen en het Blockjam festival. Samen met Recycle Warrior/kunstenaar Patrick de Leede hebben de wethouders en de aanwezige kinderen op het festival een robot gemaakt van zwerfafval. Bezoekers waren van te voren gevraagd om onder meer oude/kapotte waterpistolen mee te nemen. Hiervan knutselt Patrick speelgoed-achtige strijders als protest tegen de wegwerpmaatschappij. Wethouder Astrid van Eekelen: "Met deze actie willen we laten zien wat er mogelijk is met het hergebruik van goederen. We gooien veel te veel spullen weg die nog prima bruikbaar zijn. We gaan voor een duurzame samenleving en daar hebben we de inzet van alle inwoners voor nodig. Dus voordat u wat weggooit, denk nog twee keer na of het toch niet kan worden gerepareerd of dat er iets anders van kan worden gemaakt."

Het was ook de jaarlijkse dag dat heel Nederland de mouwen opstroopte en in buurten en wijken het zwerfafval met elkaar opruimt. Wethouder Nadine Stemerdink: "Eigenlijk is het elke dag World Cleanup Day. We zijn met elkaar verantwoordelijk voor schone en leefbare wijken. Vooral het plastic ligt letterlijk overal. Het is mooi om te zien hoeveel inwoners er vandaag weer met elkaar aan de slag zijn geweest om zwerfvuil in hun straat op te ruimen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant