Informatiekraampjes en activiteiten in het opgeknapte Groot Zijdepark (foto: Sebastiaan Barel).
Informatiekraampjes en activiteiten in het opgeknapte Groot Zijdepark (foto: Sebastiaan Barel).

Groot Zijdepark feestelijk geopend na opknapbeurt

Actueel 453 keer gelezen

Leidschendam - Het Groot Zijdepark aan de andere kant van de vijver tegenover Leidsenhage in Leidschendam is opgeknapt en heringericht met een nieuwe (water)speeltuin, sporttoestellen, opgeknapte wandelpaden, nieuwe zitplekken en planten.

Het Groot Zijdepark heeft een opwaardering gekregen met slimme ingrepen, zodat het kwaliteitsniveau van het park aansluit bij het hoogwaardige winkelcentrum Mall of the Netherlands. Om dat te vieren verrichtte wethouder Nadine Stemerdink woensdag 25 september de feestelijke opening en was er een hele middag met leuke activiteiten voor jong en oud. Er stonden informatiekraampjes over onder andere de gevonden archeologie in het park en Leidsenhage, SenW. De Haagse Modelbotenvereniging gaf een demonstratie met bijzondere op afstand bestuurbare boten. Scouting Satoko-Kitahara had een mooie natuurspeurtocht uitgezet in het park. Je kon zelf popcorn maken boven een kampvuur en vlotten bouwen en testen in de vijver. Tevens was er een sportchallenge voor alle leeftijden, waarvoor de wethouder het startschot gaf. Tussen de deelnemers met een volle stempelkaart werden prijzen verloot.

Enkele tientallen mensen bezochten het nieuwe park, maar er waren wel diverse op- en aanmerkingen over het tekort aan zitplaatsen en prullenbakken. Ook het verdwijnen van het strandje is een uitgesproken gemis onder de bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant