De bibliotheekvestiging aan het Fluitpolderplein in Leidschendam, die dreigt te worden gesloten (foto: Michel Groen).
De bibliotheekvestiging aan het Fluitpolderplein in Leidschendam, die dreigt te worden gesloten (foto: Michel Groen). Michel Groen

Sluiting bibliotheek Fluitpolderplein nog geen gelopen zaak

Actueel 633 keer gelezen

Leidschendam - In de raadscommissievergadering op 23 september had wethouder Van Eekelen (VVD) het zwaar op het dossier van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein.

"De wethouder maakte een zwakke indruk door een woordvoerder van de bibliotheek de kolen uit het vuur te laten halen", waren de actievoerders van 'Red de Leidschendamse bieb!' van mening. "Het moest kennelijk de suggestie wekken dat het een wens van de bibliotheek was om het Fluitpolderplein te verlaten. Het kon echter niet verhullen dat een bezuinigingsopdracht van 18% de bibliotheek in deze hoek gedreven heeft. Ook voor wat betreft het betrekken van burgers schoof de wethouder de hete aardappel ook erg gemakkelijk door naar de bibliotheek. "

Raadslid Rozenberg (GBLV) bracht de wethouder in het nauw door heel scherp te zijn op wat de feitelijke inhoud van het raadsbesluit was over dit onderwerp. Raadslid Van Maldegem (D66) was vasthoudend op het punt dat het coalitieakkoord duidelijk was over het behouden van de huidige twee vestigingen. Het koste de wethouder en coalitiegenoten zichtbaar moeite om dat te erkennen. Op de publieke tribune sprak men hier honend over.

Met de cijfervaardigheid was het niet veel beter, vonden de activoerders. "De wethouder kon niet overbrengen over welke bedragen het nu ging en per wanneer dat gerealiseerd zou moeten zijn en waarmee." Raadslid Van Rossum (GroenLinks) legde de vinger op de zere plek waar het gaat om de gebrekkige communicatie met burgers. Hij merkte op dat de petitie 'Red de Leidschendamse bieb!' een duidelijk signaal van de burgers is dat nadrukkelijk opgepakt moet worden.

De initiatiefnemers van de petitie noemen de reactie van de coalitie - en in het bijzonder van de wethouder - verontrustend. "We zijn er niet gerust op dat de wethouder de inwoners zal gaan betrekken. Ze spreek zichzelf voortdurend tegen, zit slecht in het dossier, baseert zich op een flinterdun Berenschot en verschuilt zich steeds achter anderen die het mogen opknappen. Voor ons reden om door te gaan met onze actie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant