De opening van de buurtkoelkast door Sandra Steijer (WoonInvest), Jessy Crul (WOeJ) en Marianne Bouten (foto: Ap de Heus).
De opening van de buurtkoelkast door Sandra Steijer (WoonInvest), Jessy Crul (WOeJ) en Marianne Bouten (foto: Ap de Heus).

Buurtkoelkast geopend in wijkcentrum Groene Loper

Actueel 407 keer gelezen

Voorburg - Op initiatief van de wijkbewoonster Marianne Bouten van Bovenveen is donderdag 26 september een Buurtkoelkast geopend in het wijkcentrum de Groene Loper in Voorburg.

Deze gloednieuwe koelkast is bestemd voor mensen die het niet breed hebben. Zo worden zij in de gelegenheid gesteld om gratis verse groenten en fruit te pakken. Dit is voor de gezondheid van de bewoners en hun kinderen die nu gezond van het fruit kunnen eten.

Initiatiefnemer Marianne Bouten kreeg al snel steun van Jessy Crul van Stichting WOeJ, die het een prachtig idee vond om de koelkast te plaatsen in het wijkcentrum aan de Van Royenstraat in Voorburg. Sandra Steijer van WoonInvest werd ook ingeschakeld, aangezien de woningcorporatie veel huurders in de wijk heeft. Zij was blij met het initiatief omdat veel bewoners onverstandig met eten omgaan.

WoonInvest, WOeJ en Marianne Bouten staken de hoofden bij elkaar en hebben Albert Heijn uit Voorburg benaderd. Dit grootwinkelbedrijf schenkt nu iedere week verse groente. Daarnaast worden buurtbewoners verzocht om alle groente en het fruit die overblijft in deze koelkast te doen en hiermee bij te dragen aan de gezondheid van hun buurtbewoners en daarnaast voedselverspilling tegen te gaan. De koelkast is niet bedoeld voor bederfelijk voedsel zoals zuivel, zelfbereide maaltijden of vlees.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant