Volop activiteiten Museumnacht in Voorburg | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Op Hofwijck stap je terug in de tijd van de Gouden Eeuw en zijn er rondleidingen, workshops en colleges (foto: Charles Groeneveld).
Op Hofwijck stap je terug in de tijd van de Gouden Eeuw en zijn er rondleidingen, workshops en colleges (foto: Charles Groeneveld).

Volop activiteiten Museumnacht in Voorburg

  •   125 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Met het thema Tijd wordt op zaterdag 5 oktober niet alleen in Den Haag, maar ook in Voorburg 10 jaar Museumnacht gevierd. Tussen 20.00-01.00 uur openen vele culturele instellingen hun deuren, zijn er een hoop bijzondere activiteiten én is er entertainment.

Tijdens de nacht kun je met een ticket een bezoek brengen aan Huygens' Hofwijck, Museum Swaensteyn, Kunstuitleen Voorburg en Galerie Artibrak in het Huygenskwartier Voorburg.

In Museum Swaensteyn gaat men terug naar de negentiende eeuw, de tijd van Prinses Marianne, het ontstaan van het Notarishuis, de tijd van het bruisende kunstenaarsdorp Voorburg. Figuren uit de wonderlijke wereld en de prinses verwelkomen je in het museum. Met een heerlijk wijntje van 'Wijnhuys Huygens' in de hand luister je naar de muziek die wordt gespeeld op de Prinses Mariannevleugel.

Driemaal op de avond wordt er voor de liefhebbers een wijnproeverij georganiseerd. Volg daarnaast een rondleiding langs de kunstwerken van kunstenaarsvereniging Terra-viva in de tentoonstelling 'Opnieuw bekeken', breng een bezoek aan de tentoonstelling 'Rijk in Eenvoud' of ga geheel in Steampunk stijl op de foto in de photobooth. Ga creatief aan de slag tijdens de workshop 'Alice in wonderland' van Annemieke Fierinck en maak een kunstkaart van bekende sprookjesfiguren.

Artibrak & Kunstuitleen Voorburg
Maak de kunstkaart af in Galerie Artibrak op de drukpers met een mooie quote van het negentiende eeuwse verhaal. Bekijk in dezelfde ruimte de kunstwerken van de kunstenaarsvereniging Artibrak of maak een kunstwerk tijdens de schilderworkshop onder het optreden van Frenk van Meeteren. Loop door naar de Mobiele Doka voor de Kunstuitleen Voorburg voor de portretten die worden gemaakt met zilver op aluminium platen en sluit aan bij de workshop blauwdrukken op zolder.

Huygens' Hofwijck
Op Hofwijck stap je terug in de tijd van de Gouden Eeuw en is er een programma vol rondleidingen, workshops en colleges. Geniet van een biertje in de Oudhollandse Keuken en doe mee met de bierproeverij. Muziek, dichten en een bijzondere ontmoeting met Constantijn Huygens vinden plaats in de Pronkzaal. Met een rondleiding door de tuin loop je langs de mooi verlichte beelden van Helaine Blumenfeld. Volg een mini-college over 'Tijd' door Christiaan Huygens in het Poortgebouw en loop daarna met hem mee naar het huis en bewonder het Slingeruurwerk. Pak de bus of fiets naar Molen de Vlieger in Voorburg, want daar laat de klokkenmaker je zien hoe het binnenwerk van een klok sterke overeenkomsten vertoont met het raderwerk van de molen.

Kaarten voor de Museumnacht zijn voor €16,50 te koop aan de kassa van de Voorburgse musea of op www.museumnachtdenhaag.nl. Rijd vanaf het stationsplein Voorburg mee op de gratis bus richting Molen de Vlieger of Den Haag.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>