Afbeelding

Maximum snelheid op A4 en A12 niet omlaag

Actueel 706 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De minister van Infrastructuur en Waterstaat gaat de maximum snelheid op de A4 en A12 bij woonwijken niet verlagen. 

CDA, GroenLinks, GBLV en D66 diende hiertoe op 8 januari dit jaar een motie in. In deze motie verzoekt de raad het college om de minister van Infrastructuur en Waterstaat op te roepen om de maximumsnelheid (dag en nacht) op de A4 bij Leidschendam-Zuid en de Zeeheldenbuurt in te stellen op 100 km/uur en de A12 bij Voorburg in beide richtingen in te stellen op 80 km/uur. Het college heeft de vraag neergelegd bij de minister maar kreeg hierop een negatief antwoord. 

"Bij de besluiten waarin de maximumsnelheid op de A4 en de A12 zijn vastgesteld, zijn alle door u aangestipte aspecten onderzocht en afgewogen tegen de overige aspecten die horen bij een optimaal snelheidsregime (reistijdwinst, beleving automobilist, doorstroming)", schrijft de minister. "Ik ben van mening dat die afweging, die geleid heeft tot de huidige maximumsnelheid op de rijkswegen in uw gemeente, op goede gronden, zorgvuldig en transparant heeft plaatsgevonden en in lijn is met het snelhedenbeleid van het Rijk. De voordelen van een verlaging van de maximumsnelheid zullen in werkelijkheid veel kleiner zijn dan u verwacht. Ik zie dan ook geen reden om de maximumsnelheid aan te passen."


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant