GroenLinks stelt vragen over geweld tijdens Vlietdagen | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Nathalie Reijnders stelt namens GroenLinks vragen aan het college (Foto: Inge Koot)
Nathalie Reijnders stelt namens GroenLinks vragen aan het college (Foto: Inge Koot)

GroenLinks stelt vragen over geweld tijdens Vlietdagen

  •   312 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Op de website van Omroep West staat een bericht waarin één van de jongeren, die tijdens de relletjes na afloop van de Vlietdagen gearresteerd werd, zijn relaas doet over de gang van zaken deze zaterdagavond/nacht. Hij licht daarin toe waarom hij nadat de zaak tegen hem geseponeerd is, aangifte doet tegen één van de politieagenten. De politieke fractie van GroenLinks is geschokt over dit bericht en stelt hierover schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Dit bericht meldt dat de jongen, die toen nog aangemerkt was als verdachte, werd gepepperd en hardhandig in de boeien werd geslagen. Hioj werd afgevoerd naar het politiebureau in Zoetermeer waar hij en zijn familie om verzorging vroegen die hij niet kreeg. Uiteindelijk werd zijn zaak geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Nu doet de jongen aangifte tegen de politieagent. 

GroenLinks stelt hierover de volgende vragen aan het college: 
1. Is de Burgemeester op de hoogte van de feiten in boven genoemd bericht? Is dit bericht een goede weergave van de feiten?
2. Is de Burgemeester op de hoogte de aangifte van deze jongen en eventuele andere aangiften?
3. Heeft de agent in burger zich wel of niet kenbaar gemaakt als agent?
4. Is er nadat deze arrestant geboeid was nog geweld tegen hem gebruikt en zo ja waarom?
5. Is er wel of geen verzorging van de in het stuk genoemde ambulance geweest?
6. Waarom is er geen arts geraadpleegd toen daar door de arrestant en zijn familie om gevraagd werd.
7. Waren de ongeregeldheden, zaterdagavond en de gevolgen daarvan (het gebruik van de wapenstok en pepperspray) verwacht?
8. Zo ja, waren er voldoende maatregelen getroffen om dit te voorkomen?
9. Zo ja, waren er voldoende maatregelen getroffen indien er ingegrepen moest worden, zoals bijvoorbeeld ambulance/ EHBO?
10. Is er in dit soort gevallen (verwachte ongeregeldheden bij een evenement) wel voldoende toezicht op de arrestanten in het politiebureau te Zoetermeer? Zodat als zij medische hulp nodig hebben, dat geboden kan worden?
11. Als er ongeregeldheden verwacht worden, wordt hier dan rekening mee gehouden bij het verstrekken van de vergunning? 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>