Gezellig aan tafel in wijkcentrum De Boot voor een lekkere ouderwetse stamppotmaaltijd (foto: Ot Douwes).
Gezellig aan tafel in wijkcentrum De Boot voor een lekkere ouderwetse stamppotmaaltijd (foto: Ot Douwes).

Eerste aanschuifdiner in wijkcentrum De Boot in Damsigt

Actueel 399 keer gelezen

Voorburg - In de wijk Damsigt vond woensdagavond 2 oktober het eerste aanschuifdiner plaats in het recent vernieuwde gebouw De Boot.

De vrijwilligers waren al 's middags vroeg begonnen met het schoonmaken van de groente en het schillen van de aardappels voor ruim 40 personen. Terwijl de jus op de nieuwe inductiekookplaat op temperatuur werd gehouden, draaiden in de magnetron de eerste rookworsten hun ronde om goed warm te worden. De andijvie voor de stamppot en overige ingrediënten, zoals bijvoorbeeld de spekjes, voor een heerlijke stamppotmaaltijd kwamen van supermarkt AH uit Leidschendam. Voor het stampen van de hutspot waren de spierballen van vrijwilliger Rob nodig.

Gastvrouw Karin controleerde of de gasten niets te kort kwamen. Ook de twee andere gastvrouwen Cécile en Maryam, die meer in de keuken actief waren, werkten hard mee om dit eerste diner goed te laten verlopen. Alle vrijwilligers liepen trouwens rond in een modieus schort met opdruk van de wijkvereniging.

Het waren niet alleen de ouderen uit Damsigt, maar ook jongeren die aanschoven voor het diner waarvoor slechts een kleine bijdrage werd gevraagd. Het smaakte de jeugd zo goed, zodat zij meer dan eens de keuken bezochten voor nog een bordje. Na afloop werd er gezellig nagetafeld met drankjes naar keuze, maar natuurlijk wel geheel alcoholvrij voor de jongeren.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant