Impressie van het feest met de traditioneel verklede gasten aan lange tafels met bierpullen en Bratwurst (foto: pr).
Impressie van het feest met de traditioneel verklede gasten aan lange tafels met bierpullen en Bratwurst (foto: pr).

Geslaagd Oktoberfest Lions voor goed doel

Actueel 633 keer gelezen

Voorburg - Afgelopen zaterdag organiseerde Lionsclub Voorburg alweer voor de vierde keer het befaamde Oktoberfest in Voorburg. En zoals gebruikelijk waren de opbrengsten weer voor een goed doel; ditmaal de Wijkvereniging Damsigt.

Niet alleen in Beieren wordt het Oktoberfest uitbundig gevierd. Ook in Nederland wordt het feest steeds populairder. Vier jaar geleden speelde Lionsclub Voorburg hier handig op in en werd het Oktoberfest in Voorburg geïntroduceerd. En met een overweldigend succes. Muziekcentrum Marcanto barstte uit zijn voegen door de massaal aanwezige feestgangers. Die Heckeländer Musikanten zorgden voor de echte Bayrische sfeer. Zowel de vele jongeren als ook de oudere gasten hadden zich op en top feestelijk in de traditionele lederhosen en dirndl-jurken gestoken. Ook Bratwurst en andere typisch Beierse gerechten ontbraken niet.

Met het entreegeld, de drankverkoop en sponsoring werd geld bijeengebracht voor het goede doel. Emile van Oorschot, president van Lionsclub Voorburg, kon dan ook een cheque van €2.000 overhandigen aan Joyce Meijer en Nienke de Kruyf, bestuursleden van de wijkvereniging Damsigt. De Boot, het mooie onderkomen van de wijkvereniging, is in 2018 gerenoveerd. Deze opknapbeurt is vrijwel volledig door leden uit de wijk zelf uitgevoerd. Een geweldige prestatie.

Joyce Meijer: "De wijkvereniging vervult een bindende, sociale functie voor de mensen uit de wijk. We hebben ongeveer 350 gezinnen als lid en organiseren allerlei sociale activiteiten." Zo heeft Damsigt onder meer koffieochtenden voor ouderen; een kinderkookclub, bridgeavonden, workshops en dans- en ontmoetingsavonden. Nienke de Kruyf: "Daardoor hebben wij dagelijks natuurlijk heel veel afwas. We willen hiervan dan ook graag een professionele horeca-vaatwasser aanschaffen".

Het was wederom geslaagde. Na afloop waren de feestgangers het er unaniem over eens: Het Lionsclub Voorburg Oktoberfest is niet meer weg te denken en wordt zo langzamerhand een traditie in Voorburg. Het feest wordt volgend jaar zeker herhaald. Uiteraard, wederom voor een goed doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant