Afbeelding

'Laat theaters via eigen tijdpad komen tot een gezamenlijke organisatie'

Actueel 283 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - GroenLinks en GBLV trekken het amendement, waarmee zij een deadline stellen voor de vorming van één theaterorganisatie met twee podia op 1 januari 2021, in. Zij stellen nu voor te kiezen voor scenario 2.2 waarbij de theaters via hun eigen tijdpad en op hun eigen wijze (mogelijk) komen tot een gezamenlijke organisatie. Vanavond staat dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad. 

In deze optie blijven de theaters (voorlopig) naast elkaar bestaan, maar allebei als onafhankelijk subsidiepartner van de gemeente. Zij hebben dan dezelfde rechten en plichten. Dit scenario houdt de mogelijkheid tot de vorming van één theaterorganisatie open.

Het college ziet de keuze liever niet vallen op dit scenario omdat zij verwacht dat de concurrentie tussen de theaters toe neemt, omdat zij moeten 'vissen' uit dezelfde vijver van (cultureel)maatschappelijke partners. Twee organisaties die min of meer hetzelfde bieden is niet efficiënt en niet bevorderlijk voor de samenwerking onderling, met de partners en de gemeente.

Voor welk scenario de gemeenteraad kiest wordt vanavond duidelijk tijdens de raadsvergadering om 19.30 uur in Huize Swaensteyn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant