Het huidige Diaconessenhuis en de daarbij behorende grond worden verkocht(foto: pr Reinier de Graafgroep).
Het huidige Diaconessenhuis en de daarbij behorende grond worden verkocht(foto: pr Reinier de Graafgroep).

Reinier de Graaf ziekenhuis vraagt omgevingsvergunning aan

Actueel 751 keer gelezen

Voorburg - Reinier de Graaf ziekenhuis heeft een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente. Dit is een volgende stap in het proces naar het realiseren van een toekomstbestendige polikliniek ter vervanging van het huidige Diaconessenhuis. 

Een omgevingsvergunning is een vergunning die door een gemeente wordt verstrekt met betrekking tot het verrichten van activiteiten die invloed hebben op de omgeving zoals bouwactiviteiten en activiteiten in het milieu, de natuur en de ruimte. Begin dit jaar is gestart met de sloop van de zusterflat bij het Diaconessenhuis in Voorburg. De opening van de nieuwe polikliniek is begin 2021 gepland.

Met dit plan behoudt Reinier de Graaf de zorglocatie Voorburg, een uitdrukkelijke wens van onder andere patiënten, medewerkers en huisartsen. Bijna alle huidige specialismen van het Diaconessenhuis komen terug in de nieuwe polikliniek. Op deze manier wil Reinier de Graaf ook in de toekomst zoveel mogelijk zorg dichtbij huis bieden. 

In de nieuwe polikliniek zijn geen verpleegafdelingen meer en de operatiekamers worden verplaatst naar het Gasthuis in Delft. Er vindt dus wel een verschuiving van zorg plaats. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant