Studenten brengen advies uit over Julianabaan | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De ondernemers van winkelcentrum De Julianabaan met de studenten die voor hen onderzoek hebben gedaan (foto: Inge Koot).
De ondernemers van winkelcentrum De Julianabaan met de studenten die voor hen onderzoek hebben gedaan (foto: Inge Koot).

Studenten brengen advies uit over Julianabaan

  •   254 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Studenten van De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan adviseren op 16 oktober 'Toekomstbestendige retailers' in De Julianabaan te Voorburg.

In september en oktober hebben 30 studenten van De Haagse Hogeschool onder leiding van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management samengewerkt met winkeliers in het Winkelcentrum De Julianabaan in Voorburg. Met 'future-proof' adviezen helpen de studenten de winkeliers meer toekomstbestendig te zijn en zich te positioneren. De Gemeente Leidschendam-Voorburg omarmt dit initiatief, omdat het bijdraagt aan het duurzame succes van winkelcentrum De Julianabaan in een tijd waarin landelijk steeds meer fysieke winkels en winkelstraten op zoek zijn naar kansen en ontwikkeling. 

De hbo-studenten zijn gedurende vijf woensdagmiddagen gehuisvest in een 'living lab' in het winkelgebied, waar zij onderzoek hebben gedaan naar de toekomst van de betrokken winkeliers. Op basis van concrete vragen onderzochten zij verandering, de klantreis, innovatie, aanpak, aanname of idee. In dialoog met de ondernemer en in kleine experimenten zijn zij tot concrete adviezen gekomen die de ondernemer helpen aan nieuwe inzichten, waarmee ze 'morgen al' in hun winkel aan de slag kunnen om beter in te spelen op veranderende klantwensen.

Studenten van ROC Mondriaan, School voor Retail in Den Haag hielpen deze editie ook mee. Zij hebben in de eerste week van het lab als 'mystery shoppers' het gebied verkend. De verzamelde informatie is gepresenteerd aan en geanalyseerd door de studenten van De Haagse Hogeschool. 

Op woensdagmiddag 16 oktober presenteren de groepjes studenten aan de hand van een infographic in één overzicht hun bevindingen, analyse, adviezen en handvatten. Dit vindt plaats in het Corbulo College. 

Living lab
Hiermee sluit De Julianabaan het derde 'EHBR' living lab in Nederland, onderdeel van het landelijk onderzoeksproject Future-Proof Retail (www.futureproofretail.nl). Living labs zijn testomgevingen buiten het traditionele laboratorium, maar in de 'echte' wereld, vaak in een begrensd gebied als een stad, een wijk of een winkelcentrum. Binnen living labs werken bedrijven, kennisinstellingen, overheden en gebruikers samen om nieuwe producten, diensten en businessmodellen te ontwikkelen. De resultaten van alle labs in het land worden gedeeld met de gehele retail sector.

Het bijzondere in dit living lab is het werken volgens de methodiek van Design Thinking: een nieuwe onderzoeksmethode waarbij er in korte tijd stap voor stap ideeën worden getest en verfijnd. De kracht van Design Thinking zit ook in het multidisciplinair samenwerken en -denken door studenten, onderzoekers en winkeliers. Is er sprake van al dan niet geplande veranderingen, zoals social media-initiatieven, technologie in de winkel of een vernieuwend assortiment? Valt er een innovatieve dienst te testen? Gaat een idee ook daadwerkelijk het gewenste resultaat opleveren? En vooral: welke skills heeft de winkelier daarvoor nog nodig? Hoe kan de innovatie het beste doorgevoerd worden en wat heeft dat voor consequenties in kosten en tijdsbeslag?

Het Living Lab wordt ingericht op initiatief van de lokale retailers en de gemeente Leidschendam-Voorburg. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>