Afbeelding

Onderzoek naar loodgehalte op speelplekken

Actueel 267 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Verschillende openbare speelplekken en speelplekken bij scholen, kinderdagverblijven (kdv's), bso's in de gemeente zijn mogelijk verontreinigd met loodgedeeltes. Vanaf vandaag worden er grondmonsters genomen om te kijken of er lood aanwezig is in de grond.

In maart en april van dit jaar heeft het milieukundig adviesbureau samen met de gemeente Leidschendam-Voorburg diverse scholen, kinderdagverblijven (kdv's), bso's en openbare speelplekken bezocht en geïnventariseerd bij welke speelplaatsen kinderen mogelijk in aanraking kunnen komen met de grond. Op 44 locaties is de grond onbedekt, waardoor er risico bestaat op contact. Vanaf 11 oktober worden op deze 44 locaties grondmonsters genomen. De betreffende scholen, kdv's en bso's zijn hierover geïnformeerd.

De tussenresultaten van de grondmonsters worden nog in de maand oktober verwacht, zo meldt de gemeente. Zodra die binnen zijn en het blijkt dat het loodgehalte in de bodem op bepaalde locaties te hoog is, dan worden de betreffende scholen, bso's en kdv's geïnformeerd. De gemeente neemt dan maatregelen. Dat kan bijvoorbeeld door het afgraven van de grond en vervanging door schone grond. Een andere manier is het afdekken van de grond. De eindresultaten van het onderzoek worden medio maart 2020 verwacht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant