(foto: politie Leidschendam-Voorburg).
(foto: politie Leidschendam-Voorburg).

Grote verkeerscontrole op Prinses Irenelaan

Actueel 611 keer gelezen

Voorburg - Gisterenmiddag en -avond hebben de politie, douane en belastingdienst op de Prinses Irenelaan in Voorburg een grote controle gehouden gericht op de verkeersveiligheid en ondermijning. De politie pikte her en der in de omgeving voertuigen op en liet deze volgen naar de controleplaats.

Bij ondermijning wordt gekeken naar bezittingen die niet te verklaren zijn bij de gecontroleerde personen. Hierbij werden onder andere inkomensgegevens opgevraagd door de Financiële Recherche. Ook werden diverse voertuigen en bagage gescand op verborgen ruimtes door de douane. De belastingdienst controleerde op belastingschulden.

In totaal werden 607 weggebruikers gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. Slechts twee daarvan waren daadwerkelijk onder invloed. Er zijn drie aanhoudingen verricht;  tweemaal voor verboden wapenbezit en eenmaal voor belediging.

Zeven voertuigen werden in beslag genomen voor witwassen of belastingschulden. Twee voertuigen werden buiten gebruik gesteld vanwege openstaande boetes. Er werden bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, voor niet deugdelijke verlichting (2), voor een lekke uitlaat (2), voor overschrijding van de maximum snelheid, voor het niet volgen van de juiste rijrichting en voor het vasthouden van een mobiele telefoon. Tevens werd een rijbewijs ingevorderd en een keer DNA afgenomen. Er werd 14.500 euro geïnd aan openstaande vonnissen en boetes.

Al met al was het een geslaagde actie. Volgens de politie zijn er veel nieuwe aanknopingspunten voor vervolgonderzoeken.

(foto: politie Leidschendam-Voorburg).
(foto: politie Leidschendam-Voorburg).
(foto: politie Leidschendam-Voorburg).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant