Afbeelding

Kunstenaarsvereniging neemt collectie museum Swaensteyn onder de loep

Actueel 483 keer gelezen

Voorburg - In Museum Swaensteyn is t/m 1 december de tentoonstelling Opnieuw bekeken te zien. Voor deze tentoonstelling hebben de leden van kunstenaarsvereniging Terra-Viva de vaste collectie van het museum onder de loep genomen.

De 11 deelnemende kunstenaars, Lili Berger, Ria Diercks Kroon, Irma den Hertog, Birke Hesse, Stéphanie Knage, Aad Ledeboer, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Marian Meerbeek, Erik Rumpff, Thea Schenk en Frits Veenland  hebben elk een kunstwerk uitgekozen waar zij met hedendaags werk een reactie op hebben gegeven.

Dit heeft geleid tot nieuwe inzichten, een bijzondere wisselwerking en een uitdagende kijk op de schilderijen, prenten, sculpturen en historische objecten van het museum. Zo is er onder andere in de Prinses Marianne kamer een hemelbed opgebouwd, zijn er kunstzinnige aureolen rondom de beelden van Albert Termote gevormd en is er een visuele presentatie waarbij het schilderij Liggende jongen in de duinen van Anton Mauve centraal staat.

Terra-Viva is een kunstenaarsvereniging waarbij de leden elkaar inspireren via verschillende disciplines. Zij dagen elkaar uit om vanuit andere invalshoeken te kijken en te werken. Op zaterdag 9 november van 16.00 tot 17.30 uur geven de kunstenaars rondleidingen door de tentoonstelling en vertellen zij over hun werk. Daarnaast zijn er drankjes en kleine hapjes en is iedereen van harte welkom om langs te komen.

Museum Swaensteyn is hét huis voor de kunst en cultuur aan de Vliet. Het museum is gevestigd in het Notarishuis in de Herenstraat, een van de oudste gebouwen in het aantrekkelijke en historische Huygenskwartier in Voorburg. Het museum presenteert tijdelijke tentoonstellingen én een permanente opstelling. Daarin is aandacht voor de Romeinen en Forum Hadriani, voor het bijzondere leven van Prinses Marianne en voor de mooie collectie schilderijen en sculpturen.

Zie voor meer informatie www.swaensteyn.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant