Helaine Blumenfeld in haar atelier.
Helaine Blumenfeld in haar atelier.

Expositie Huygens' Hofwijck donderdag 17 oktober bij AVROTROS

Actueel 279 keer gelezen

Voorburg - In 2018 vervaardigde de Britse omroep SKY Art Channel een documentaire over Helaine Blumenfeld en haar oeuvre. De AVROTROS zendt deze documentaire uit op donderdag 17 oktober, om 23.05 uur, op NPO 2. Huygens' Hofwijck verlengt om die reden de tentoonstelling van Blumenthal's monumentale werk tot 3 november.

In de reeks AVRO Close-Up. In deze indrukwekkende film wordt zij gevolgd tijdens haar werk in het Italiaanse Pietrasanta en in Cambridge. We zien haar onder andere tijdens de selectie van marmer, hoog in de bergen rondom Carrara, én op bezoek in het voormalige Parijse atelier van Ossip Zadkine, haar leermeester.

De buitenplaats Huygens' Hofwijck, waar momenteel de eerste overzichtstentoonstelling van Blumenthal's monumentale werk in Nederland te zien is, hoopt zoveel mogelijk profijt te hebben van de landelijke aandacht.

Het museum is bijzonder verheugd dat het mogelijk bleek om de documentaire nog dit najaar uit te zenden. Peter van der Ploeg, directeur van Huygens' Hofwijck: 'We wisten natuurlijk dat SKY de film had gemaakt. En we zijn in nauw contact geweest met AVROTROS over de datum van uitzending. Dat die nu, met een kleine verlenging onzerzijds, nog tijdens de tentoonstelling plaatsvindt geeft een goed gevoel. We verwachten dat veel kijkers, enthousiast geworden door de film, toch nog even de reis naar Voorburg zullen ondernemen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant