Bestuurslid Mia van Leeuwen en vrijwilliger Mila Kishoendajal ontvingen felicitaties van Koningin Máxima (foto: Harm Jan Bronsvoord).
Bestuurslid Mia van Leeuwen en vrijwilliger Mila Kishoendajal ontvingen felicitaties van Koningin Máxima (foto: Harm Jan Bronsvoord).

Koningin Máxima feliciteert vrijwilligers Terminale Zorg

Actueel 385 keer gelezen

Regio - Vrijwilligers Terminale Zorg zet zich al bijna 30 jaar in voor terminale mensen in de thuissituatie en diens naasten in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar.

Het betekenisvolle werk van de 53 vrijwilligers is afgelopen week beloond met het winnen van de VPTZ Prijs de Vrijwilliger-award. De prijs werd uitgereikt tijdens het VPTZ Congres 'Samen van Betekenis'. Bestuurslid Mia van Leeuwen en vrijwilliger Mila Kishoendajal ontvingen felicitaties van Koningin Máxima. Na afloop van de uitreiking gingen Koningin Máxima en minister Hugo de Jonge (VWS) met enkele vrijwilligers van Vrijwilligers Terminale Zorg in gesprek. De vrijwilligers vertelden wat zij kunnen betekenen voor de cliënt en betrokken familieleden, maar ook wat het werk voor hen betekent. Koningin Máxima en minister Hugo de Jonge toonden een warme belangstelling voor hun verhalen.

VPTZ Nederland is de koepelorganisatie voor organisaties in de vrijwillige palliatieve terminale sector. Zij ondersteunen ruim 200 lidorganisaties. Vrijwilligers Terminale Zorg (Den Haag e.o.) is er voor hulp in de laatste levensfase levensfase, thuis of in het verpleeghuis. Aan de inzet zijn geen kosten verbonden. De prijs die is uitgereikt staat symbool voor het goede werk dat door ruim 12.000 vrijwilligers in de terminale zorg wordt gedaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant