Sportwethouder Nadine Stemerdink trapt op het nieuwe veld af met Willy de Wesp en Pupil van de Week Sammy Barbagallo (foto: Bert Tielemans).
Sportwethouder Nadine Stemerdink trapt op het nieuwe veld af met Willy de Wesp en Pupil van de Week Sammy Barbagallo (foto: Bert Tielemans).

Kunstgrashoofdveld op Sportpark Westvliet geopend

Actueel 296 keer gelezen

Voorburg - Ter omlijsting van de opening van het kunstgrashoofdveld op sportpark Westvliet, sinds 1970 de thuishaven van voetbalclub Wilhelmus, afgelopen zondag was een compleet feestdagprogramma samengesteld.

Zo kon men genieten van Wilhelmus JO13-1 - ADO JO12 (3-2), een groot intern jeugdtoernooi, springkussens, verse popcorn, suikerspin, koffietijd met oud-leden in een bomvolle bestuurskamer, een demonstratiewedstrijd Walking Football SEV-Scheveningen, een drone-groepsfoto met iedereen op het hoofdveld, de 3e helft met zanger Jordy Carrero, en het samen kijken naar Wit-Rusland – Oranje op televisie.

Voorafgaand aan de hoofdact, het competitieduel Wilhelmus-Teylingen, opende sportwethouder Nadine Stemerdink rond 14:00 uur het kunstgrashoofdveld samen met 'Pupil van de Week' Sammy Barbagallo door het nemen van de aftrap.

Het hoofdveld op Westvliet bleek de afgelopen jaren regelmatig onbespeelbaar, dat vaker dan alleen voor het afgelasten van een wedstrijd door sneeuw, ijzel of regen naar een kunstgrasbijveld moest worden uitgeweken om wedstrijden door te kunnen laten gaan. De gemeente Leidschendam-Voorburg onderkende het probleem, waarvan de aanleg van het kunstgrashoofdveld het gevolg was. Vrijwilligers van de club verfden de hoofdtribune, waarvan prominent oud-jeugdlid Nathan Aké, in Minsk bij Oranje, de nieuwe kuipstoeltjes bekostigde.

De hoofdact (thuisduel van Wilhelmus 1) ging verloren (2-3) en de gulle gever liep in Minsk wel warm maar viel niet in bij een winnend Oranje (1-2).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant