Ook Jake Smart (Wilhelmus) liep zondagmiddag achter de feiten aan (foto: Bert Tielemans).
Ook Jake Smart (Wilhelmus) liep zondagmiddag achter de feiten aan (foto: Bert Tielemans). Bert Tielemans

Alleen SEV en RKAVV winnen in doelpuntrijk voetbalweekend

Sport 723 keer gelezen

RKAVV- v.v. Emmen 8-5

Evenals het Nederlands elftal voor EK-kwalificatie verbleef buitenspeler Zakaria Amrani het weekend met zijn eredivisie zaalvoetbalclub Hovocubo (Hoorn) in Wit-Rusland voor het spelen van Futsal Champions League. Edon Fetahi was en is nog geblesseerd. Natuurlijk was trainer Maurizio Ceccucci blij met de 3 punten en 8 doelpunten, maar hij sloot de ogen niet voor de realiteit. "We moeten ons blijven afvragen waarom we zoveel tegendoelpunten krijgen. Zo'n uitslag past natuurlijk niet op dit niveau." Komend weekend is RKAVV competitievrij. In aanloop naar het competitietreffen met MSC/Amslod een week later speelt de hoofdklasser midweeks in de Haaglanden Voetbal Cup thuis tegen 1e-klasser VUC en KNVB-bekert het komende dinsdag thuis tegen 4e-klasser S.V. Kickers'69 (20:00 uur). Voor het competitieritme vindt Ceccucci het wel vervelend. "Maar we hebben geen andere keuze. Genoemde wedstrijden zullen voornamelijk worden gespeeld door spelers met tot nu toe weinig speelminuten. We hebben zo'n 16 spelers die vrijwel gelijkwaardig aan elkaar zijn."

Opstelling: Mike ten Kroode; Jubilee Djan, Mike v. Toor (65. Robin Steffens), Burak Huyuk, Riemer Bovet; Justin v. Rijswijk, Jedsel Markes (81. Peter Lomonaco), Rico de Boer; Remco Overdevest, Lovette Felicia (61. Jeremy v. Lochem), Hayden Bergen. Doelpunten: Markes (4), Felicia (2), Overdevest & De Boer.

RVVH-Forum Sport 3-2

"Tot de 1-2 even na rust vond ik ons verzorgd voetballen, maar binnen 6 minuten was het 3-2", zegt trainer Dennis den Turk, die zijn overwegend jeugdige groep verder niets verwijt. "Ons voetbal zag er goed uit, maar het was een periode te speels. We speelden toen zonder druk op de bal en wilden blijven voetballen in plaats van de wedstrijd op slot te gooien. Bij de 3 goals weden te veel ruimtes weggegeven. Dit was echt een leermoment voor ons allemaal. Die fouten moeten eruit. Daar zullen we hard aan moeten werken."

Opstelling: Justin v. Look; Hugo v. Diepenbeek, Mike de Graaf (75. Tom Bijen), Sebastiaan v. Beek, Timo Ploemen; Nychel l'Ami, Jeroen Reinking, Marc du Chatenier; Orlando Agues Ribeiro (67. Brian de Jong), Luuk Goedbloed, Oalid Faik (80. Edoardo Saurwalt). Doelpunten: De Graaf & Goedbloed.

Wilhelmus-Teylingen 2-4

De openingswedstrijd op het nieuwe kunstgrashoofdveld werd door de bezoekers direct na rust al beslist (0-3). "We speelden de slechtste 1e helft in mijn trainersperiode hier tot nu toe", zegt trainer Oscar Laguna Burgos, die zijn ploeg pas daarna zag voetballen. "Toen hadden we de juiste focus. In de slotfase had de gelijkmaker nog zomaar kunnen vallen. Teylingen speelde uiterst efficiënt. De counterploeg kwam maar 3x voor onze goal!" Laguna Burgos is niet bang voor een neerwaartse spiraal. "We hebben een rommelige competitiestart met een afgelaste wedstrijd en een gestaakte wedstrijd. Yuri Bruno was voor zijn werk in Italië en Levi Schut is weer begonnen met trainen bij het 2e elftal. Het komt allemaal goed." Komende tegenstander Foreholte won alle competitieduels tot nu toe. Laguna Burgos: "En dan hebben we in mijn optiek betere clubs als RKDEO, Oliveo en Hillegom nog niet eens gehad. Het is gewoon wennen aan het hogere tempo en de betere kwaliteit in de 2e klasse."

Opstelling: Rick v.d. Mast; Tomas Ruijgrok, Bas de Bree, Dylan Kasius, Jasper Wartna; Ruben Gyamfi, Matthijs Wartna, Carlo Goedhart (46. Kamiel Grapendaal); Kevin Besamusca (67. Bill Duah), Jake Smart (46. Cedric Aké), Jacky Adam. Doelpunten: Adam & Gyamfi.

ODB-Stompwijk'92 1-1

"Het eerste kwartier is ODB vrijwel niet aan de bal geweest. We speelden ze helemaal zoek", zegt trainer Patrick Kamperveen, die op het laatst blij was met het punt, toen ODB tegen de jongensploeg overschakelde op mannenvoetbal. Exponent van het jongensvoetbal is keeper Jesper van Leeuwen (21). "Vanaf mijn 2e jaar JO19 keep ik bij Stompwijk'92. Ik kwam van FC Zoetermeer, waar ik pas op mijn 15e met eerst voetballen (!) begon. Ik tenniste daarvoor." Hij straalde rust uit en pakte een paar uitstekende ballen. "Koen Kemna, Rick de Haan, Darian Lambregts, Bart van Boggelen en Fernando Zabala, die nu geblesseerd was, komen ook uit Zoetermeer. We clicken steeds meer en beter met de selectiespelersgroep hier. Daar gaat best iets moois uit groeien."
Opstelling: Jesper v. Leeuwen; Pim v.d. Arend, Nick v.d. Bosch, Tim v. Veen, Joris Disseldorp (67. Koen Kemna); Yorick v. Benten (67. Jaco Sweere), Dennis v.d. Linden, Rick de Haan; Darian Lambregts (85. Bart v. Boggelen), Rick Luiten, Nick Ammerlaan. Doelpunt: Lambregts.

SEV-RVC Celeritas 3-2

Trainer Kenneth Soechit zag zijn ploeg tot diep in de 2e helft met 1-0 voor staan. "Ik stond op het punt om te gaan wisselen toen het kort erop ineens 1-2 stond. We hielden de boel redelijk onder druk, waardoor ik wisselen niet nodig vond. Met Milan van der Veer als 4e spits dwongen we een benutte strafschop af. RVC bleef aanvallen. Wij lieten een spits meezakken en speelden op de counter. Martijn Kersten verscheen alleen voor de keeper en faalde niet. Ons vele harde en collectieve werken werd beloond. Het was een gestolen overwinning. Dat wel, maar de 3 punten smaakten heerlijk." Soechit vindt Vredenburch een mix van GDA en RVC Celeritas. Van beiden werd gewonnen, dus 3 punten zaterdag zou je zeggen. "Ik heb daar vorig seizoen met BSC'68 een oefenduel gespeeld, maar dat is ook een goede ploeg hoor! Mijn elftal groeit en er komt steeds meer structuur in ons spel. Maar we zijn er nog lang niet! Na 8 competitiewedstrijden maken we pas de balans op." Doelpunten: Koning (2) & Kersten.

RKAVV-LYRA (vrouwen) 2-3

"Het is zuur dat we de laatste 10 minuten nog 2 doelpunten tegen kregen, maar het geeft wel aan in welke fase we met onze krappe spelersgroep zitten", zegt trainer Nikita van der Wijngaard, die nog wacht op de terugkeer van Linda Kemperman, Nina van der Hoeven, en Jenske Kroes; Michelle Hersmis en Jessie van Leeuwen vielen uit met lichte blessures. "Dan valt er wel wat weg hè! Naar die omstandigheden hebben we het gewoon goed gedaan. Annemijn van der Veldt had een vroege marechaussee dienst genomen om te kunnen voetballen, maar was net op tijd en Lisa de Jong kwam uit de nachtdienst beveiliging en ging daar ook weer in. Geen ideale omstandigheden. Als de KNVB instemt komt middenveldster Lotte Langerak van ADO Vrouwen MO17 erbij. Zij kan haar studie niet langer met topvoetbal combineren. Die kunnen we goed gebruiken." Van de Wijngaard straalt passie uit in haar nieuwe job. "Ik ben docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school dus ligt het trainersvak in het verlengde. Toevallig heb ik net mijn eerste cursusdag jeugdvoetbaltrainer achter de rug. Het liefst zou ik een jeugdteam trainen en niet het team waarin ik zelf gespeeld heb, maar als ik er niet in was gestapt waren veel speelsters gestopt."

Opstelling: Sterre v.d. Zalm; Stephanie Groenendijk, Merijn Buitenhek, Michelle Hersmis (65. Tessa Hogendorp), Vreni v. Herk (46. Annemijn v.d. Veldt); Sam Wouters, Jessie v. Leeuwen (67. Lisa de Jong), Lotte Barmentloo; Francis Koning, Sylvia van Leeuwen, Romy v.d. Helm. Doelpunten: J. v. Leeuwen & v.d. Helm.

Voetbalprogramma

Zaterdag 19 oktober
RCL 2-RKAVV (vrouwen), 11:00 uur, Bloemerd, Leiderdorp.
Forum Sport-s.v. Poortugaal, 14:30 uur.
Vredenburch-SEV, 15:00 uur, Julialaantje, Rijswijk.

Zondag 20 oktober
Foreholte-Wilhelmus, 14:00 uur, Sportlaan, Voorhout.
Stompwijk'92-DHL, 14:00 uur.

Nieuweling Darian Lambregts (Stompwijk'92) scoorde & Jedsel Markes (RKAVV) deed dat 4x (foto's: AW).
Romy v.d. Helm (RKAVV Vrouwen) 'liep' de 2-1 binnen (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant