Dames 1 van Cartouche (foto: Hein Athmer).
Dames 1 van Cartouche (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Dames Cartouche verslaan Schiedam nipt

Sport 499 keer gelezen

Voorburg - De hockeydames van Cartouche speelden dit weekend uit in Schiedam en waren wel weer toe aan een overwinning.

De Groenhemden schoten vlot uit de startblokken, maar werden benadeeld door de scheidsrechter, die (in de ogen van de Voorburgse hockeysters) een onterechte corner weggaf, waar de thuisploeg gebruik van wist te maken, 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee stond er een scherper Cartouche op het veld. Het was niet altijd mooi hockey, maar de gasten zetten door en kwamen via Maaike Koot op gelijke hoogte en niet veel later via Coosje van Wijck zelfs op een 1-2 voorsprong. Erg lang duurde deze voorsprong echter niet, want via een - dit keer terechte - corner, kwam Schiedam langszij.

Het laatste kwart werd het spannend. Beide ploegen roken dat er wat te halen viel, maar uiteindelijk was het Cartouche dat aan het langste eind trok. Na een goede actie van Coosje van Wijck gaf de scheidsrechter een strafbal, die dezelfde van Wijck feilloos binnenschoot. De dames van Cartouche eindigden de wedstrijd tegen Schiedam dan ook met een 3-2 voorsprong en namen de 3 punten mee terug naar Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant