Om het veld officieel te openen namen de oudste en de jongste speler samen een kick op de palen (foto: Ap de Heus).
Om het veld officieel te openen namen de oudste en de jongste speler samen een kick op de palen (foto: Ap de Heus).

Clubhuis van Voorburgse Rugbyclub officieel geopend

Sport 428 keer gelezen

Leidschendam - Hoewel het een uitgesproken Hollandse druilerige dag was met veel motregen en grijze wolken, was het zaterdag toch feest bij de Voorburgse Rugby-Club aan De Start in Leidschendam.

Die dag vond namelijk de opening van het clubhuis plaats. Wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen gaven acte de présence, net als een aantal sponsoren en veel enthousiaste leden met hun ouders.

Voorzitter Peter Kolthof stipte in zijn openingsspeech kort de belangrijkste punten aan voor de Voorburgse
Rugby-club: dat de gemeente het mogelijk maakte om op De Star neer te strijken, hoe heel veel sponsoren en ouder-vrijwilligers het clubhuis bouwden en dat het aantal leden, mede door de eigen locatie, nu gestaag is toegenomen naar bijna 200. Maar ook bracht hij in herinnering voor welke uitdagingen de club in het komende seizoen staat: het afmaken van het clubhuis (er zijn nog geen douches) en het uitbouwen van het ledenaantal in alle leeftijdsgroepen om de toekomst van de club veilig te stellen.

Om het veld officieel te openen traden daarna de oudste en de jongste speler aan. Samen, zoals dat hoort in rugby, namen zij een kick op de palen en kregen de bal er na een aantal pogingen door. De champagne stond daarna klaar en tot het eind van de middag vierde de VRC een gezellig feestje, dat ondanks het slechte weer ook deels buiten plaatsvond.

Meer info op www.voorburgserugbyclub.nl, of via info@voorburgserugbyclub.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant