De verkozen Talents voor de Slotavond met de jury van de avond (foto: Ot Douwes).
De verkozen Talents voor de Slotavond met de jury van de avond (foto: Ot Douwes).

Eerste Talents Open Podium Talentenloods

Actueel 194 keer gelezen

Voorburg - Het was donderdagavond 17 oktober in Theater Ludens een bijzonder gevarieerd Open Podium van hoog niveau.

Na de opening door voorzitter Paul de Beer gaf jurylid Marjan van Giezen een korte presentatie over duurzaamheid als plaatsvervangend directeur bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De meidenband Blueline mocht de aftrap geven en het slotakkoord. Maar liefst zes meiden vormen al twee jaar een band dankzij een muziekopdracht op de Daltonschool. De drumster heeft les bij de Drumschool Voorburg, waardoor Paul Reijenga haar band had aangemeld en ook kwam ondersteunen met de soundcheck.

De 15-jarige rapper Yassir Salim kwam met zijn vriend Ahman die niet alleen de background rapper was, maar ook een nummer deed, waarbij Yassir de background op zich nam. Zij zijn speciaal uitgenodigd om de komende twee Open Podiumavonden meer werk te laten horen. De 13-jarige Special Guest Maarten Bakker, winnaar seizoen 2018-2019 en winnaar van de Rijswijk Talent Award vertelde over zijn hulphond en speelde opnieuw het prachtige nummer voor hem: 'Laat me niet alleen'. De 19-jarige dichteres Nyshainy Kuwas bracht op overtuigende wijze haar gedicht '10 days' voor. Zij laat zien dat het 'spoken word' een waardevolle plek verdient.

De broers Kevin (17) en Kenneth (15) Laban blijken een onvergetelijk ensemble met hun eigen arrangement voor piano en dwarsfluit. Het was een eensluidende beslissing van de jury dat zij doorgaan naar de Slotavond, samen met Mischa Schipper de beatboxer, die voor het eerst op het podium stond van Rijswijk Talent Award.

Wil je ook optreden, assistent-presentator zijn, achter de schermen meewerken of een keer komen kijken? Dat kan. Het eerstvolgende Open Podium voor 12-21 jaar is donderdag 28 november. Er zijn ook twee (vrijdag)avonden voor jeugd t/m 12 jaar. Het aanmeldingsformulier voor optreden vind je op de website talentenloods.nl. Kaarten reserveren via theaterludens.nl (tot 21 jaar gratis toegang).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant