Afbeelding
Advertorial

Drie simpele manieren om bij te dragen aan een beter milieu

Actueel 162 keer gelezen

Duurzaamheid is momenteel een populair thema. Wil jij ook graag iets goeds doen voor het milieu? Er zijn onwijs veel manieren waarop dit kan en dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Wij geven je 3 tips over hoe je op een simpele manier je bijdrage levert.

Tip 1:
Zet het uitAllereerst zijn er veel mogelijkheden om bij te dragen aan het milieu rondom elektronica. Schakel elektronische apparaten helemaal uit als je ze niet gebruikt en laat daarnaast stekkers uit het stopcontact wanneer er geen apparaten aan verbonden zijn. Erg handig is een stekkerdoos, hiermee zet je met één knop meerdere apparaten aan en uit. Zorg ervoor dat je alle lichten uit hebt gedaan wanneer je een ruimte verlaat of weggaat uit huis. Let ook op dat je pas de was draait wanneer de wasmachine echt vol zit, hiermee voorkom je verspilling van water en energie. Wanneer je doucht is het verstandig dit zo kort mogelijk te doen en de WC volledig doorspoelen is ook niet nodig. Pak zoveel mogelijk de fiets in plaats van de auto. Mochten de afstanden echt te groot zijn, ga dan voor het openbaar vervoer.

Tip 2:
Boodschappen doenOok omtrent boodschappen doen zijn er genoeg manieren om te verduurzamen. Neem je eigen tassen mee, zodat je geen plastic tas uit de supermarkt hoeft te gebruiken. Kies daarnaast zoveel mogelijk lokale producten, deze worden namelijk niet van ver ingevlogen en dit is beter voor het milieu. Flesjes water kopen is een afrader, dit is veel meer belastend voor het milieu dan water uit de kraan. Verspil zo min mogelijk voedsel, als je iets over hebt kun je het bijvoorbeeld invriezen om op een later moment te nuttigen!

Tip 3:
Isoleren maarEen andere manier om invloed te hebben op het milieu is door middel van je raamdecoratie.Plisségordijnen hebben door hun unieke honingraatstructuur een isolerende werking. Ook houten jaloezieën werken isolerend en energiebesparend, daarnaast geven ze erg veel uitstraling en passen ze perfect binnen een industrieel interieur. Met lichtdoorlatende rolgordijnen krijg je de nodige privacy, maar behoudt je de lichtinval. Ga je liever voor iets meer sfeer? Een overgordijn geeft je dit, daarnaast zijn ze perfect te combineren met andere raamdecoratie!

 Wat doe jij al om bij te dragen aan een beter milieu?  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant