Wethouder Bouw gaf een gastles op het Schakenbosch College.
Wethouder Bouw gaf een gastles op het Schakenbosch College.

Wethouders voor de klas tijdens Week van het Respect

Actueel 273 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Vorige week was het de Week van het Respect. Het College onderschrijft het belang van deze week, en leverde een actieve bijdrage. Zo gaf wethouder Bouw een gastles op het Schakenbosch College, en deed wethouder Rouwendal dat bij de Zonnewijzer in Leidschendam. Wethouder Van Eekelen heeft een gastles gegeven bij de Driemaster in Voorburg. Gemeentesecretaris Alexander van Mazijk geeft later in de maand een gastles op de Vijverhofschool in Voorburg.

Natuurlijk is respect iets van iedere dag, maar tijdens de Week van Respect staat het vol in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Scholen stimuleren jongeren met speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten om ook zélf bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen meedoet en zich thuis voelt.

In gesprek met jongeren
Wethouder Bouw (Onderwijs): “Respect voor elkaar, daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Maar wat is dat? Welk gedrag vinden we wel of niet kunnen? Juist door het gesprek aan te gaan met jongeren, voorkom je dat respect een loos begrip blijft. Zo gaf een leerling aan dat respect aandacht en liefde voor elkaar is. Dat vind ik mooi, dat jongeren zelf tot het inzicht komen hoe belangrijk respect voor een ander is.”

Respect Education Foundation
De Week van het Respect is een jaarlijks terugkerend initiatief van de Respect Education Foundation. Dit fonds krijgt steun van verschillende gemeenten, scholen, nationale sportbonden en koepelorganisaties. De gemeente onderschrijft de doelen van het fonds en de Week van het Respect van harte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant