Muziekvoorstelling Rembrandt & de Gouden Eeuw met Hans Visser en Irena Filippova (foto: pr).
Muziekvoorstelling Rembrandt & de Gouden Eeuw met Hans Visser en Irena Filippova (foto: pr).

Rembrandt & de Gouden Eeuw op Hofwijck

Actueel 295 keer gelezen

Voorburg - Het jaar 2019 is Rembrandtjaar. Oud-Flairck-gitarist Hans Visser en de Russische topaccordeoniste en zangeres Irena Filippova brengen daarom in Huijgens’ Hofwijck een muzikale ode aan Rembrandt en De Gouden Eeuw. 

Het wordt een fascinerende multimedia theatershow. In hun songs leggen ze verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meesters. Rembrandt & de Gouden Eeuw is een multimedia-voorstelling over het leven en werk van de oude Hollandse en Vlaamse Meesters.

Hans Visser en Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan op zoek naar de verhalen achter beroemde schilderijen. In de voorstelling tonen zij de allermooiste schilderijen en ondersteunen die fantastische beelden met akoestische livemuziek op gitaar, akoestische bas en accordeon. De combinatie van schilderijen en muziek is voor het publiek overweldigend.

Hofwijck biedt bezoekers de kans om de voorstelling in een authentieke 17e-eeuwse omgeving te bekijken op vrijdag 22 november. Een unieke kans om de voorstelling te bezichtigen in de prachtige intieme sfeer van Hofwijck, de buitenplaats van Constantijn Huygens.

De voorstelling start om 20.00 uur (vanaf 19.30 uur inloop met drankje). Kosten: €15 per persoon. Aanmelden via: secretariaat@hofwijck.nl o.v.v. voorstelling Rembrandt & de Gouden Eeuw. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant